ОД НАЛЕД-А ЗА МИОНИЦУ – ДОНАЦИЈА ЗАШТИТНЕ ОПРЕМЕ

 img 8505

Национална алијанса за локално економски развој (НАЛЕД) донирала je јуче маске, рукавице и визире општини Мионица. Донација је део пројекта немачко-српске развојне сарадње „Помоћ у кући“.
У оквиру реализације пројекта најављене су обуке за геронто-домаћице за пружање услуге помоћи у кући за стара и инвалидна лица, као и ефикасност односа са јавношћу и значај информација у систему социјалне заштите. Планирано је да се обука одржи 06. априла 2021. године.

-Захвалан сам НАЛЕД-у на донацији заштитне опреме. Успешно реализујемо пројекат и пружамо помоћ најугроженијима. Оваква врста подршке је од изузетног значаја за општинe попут Мионице које припадају четвртој групи по степену развијености. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Пројекат „Помоћ у кући“ је намењен старим и инвалидним лицима којима је потребна помоћ. За потребе овог пројекта отворена је и Канцеларија у Мионици, на адреси Јове Алексића број 12. Канцеларија ради сваког радног дана, од 08-12 часова, где се грађани могу обратити за додатне информације.

Национална алијанса за локално економски развој (НАЛЕД) и Немачка развојна агенција (ГИЗ) су општини Мионица кроз спровођење овог пројекта у неколико наврата донирала више од 8000 маски и заштитних рукавица, 368 визира, 188 литара алкохола, 360 литара хлорина, апарате за мерење шећера и крвног притиска, као и пратећу опрему за геронто домаћице.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту