МИОНИЦА УЛАЖЕ ВИШЕ ОД 370 МИЛИОНА ДИНАРА У ШКОЛСТВО

img 4199

Општина Мионица уложиће ове године преко 123 милиона динара из буџета у развој образовања. Програм финансијских активности за 2021. годину за предшколско образовање, основне и средње школе, усвојило је Општинско веће на предлог председника општине Мионица Бобана Јанковића. А кроз пројектно финансирање на конкурсима Владе Србије и надлежних министарстава очекује се преко 260 милиона динара.

img 4212
За функционисање вртића опредељено је скоро 70 милиона. За основне и средње школе планирано је близу 57 милиона динара. А 250 милиона предвиђено је за реконструкцију школе и градњу спортске хале у Горњој Топлици.
О инвестицијама у образовање говорио је Бобан Јанковић председник општине Мионица, који је са сарадницима обишао прваке у реновираним школама у Мионици и Рајковићу.

  • img 4225 1
    Предати пројекти су одлично оцењени у Београду и кад дође до њихове реализације представаљаће једну од највећих инвестиција у области образовања у Мионици у последњих 30 година. Школство у Мионици ће бити једна заокружена целина у којој су све осмогодишње основне школе реновиране и модернизоване. Унапређењем услова за образовање наше деце улажемо у будућност нашег места, наше државе. Са планираном спортском халом у Горњој Топлици обогатићемо живот у Бањи Врујци новим садржајима. Имаћемо најбоље услове да деца код нас похађају школе спорта и иду у спортске кампове – рекао је Јанковић.
  • img 4272
    Ове године је планирана и реконструкција и школе у Доњој Топлици, за које се од Министарства просвете очекује скоро 12 милиона динара.

img 4220
Приликом посете председника Јанковића, ученицима је подељен едукативни материјал „Пажљивко“ и на тај начин скренута пажња на безбедност у саобраћају.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту