Настављена обука за неговатеље у општини Мионица

 

За  више од девет неговатеља у уторак, 6. априла почела је обука у Мионици у оквиру пројекта „Помоћ у кући“. Обуку ће спроводити НАЛЕД у сарадњи са општином Мионица и трајаће до 9 априла.

- Пројекат се показао као одличан. Имамо 38 корисника до сада. Захвалан сам НАЛЕД-у и ГИЗ-у на успешној сарадњи. Општина Мионица брине о најстаријим суграђанима. То нам је дужност. Наши родитељи, баке и деке су нас одгајили и морамо водити рачуна о њима – рекао је Бобан Јанковић.

Средином јануара ове године одржана је слична обука коју је спроводио ГИЗ, такође у Мионици.Одлуком о буџету, општина Мионица је определила више од 23 милиона динара за социјална давања.Пројекат „Помоћ у кући“ намењен је старим и инвалидним лицима. За све додатне информације, грађани се могу обратити Канцеларији у Мионици, на адреси Јове Алексића број 12. сваког радног дана од 08-12 часова.Национална алијанса за локално економски развој (НАЛЕД) и Немачка развојна агенција (ГИЗ) су општини Мионица кроз спровођење овог пројекта донирали више од 8000 маски и заштитних рукавица. Такође, добијено је и 368 визира, 188 литара алкохола, 360 литара хлорина, апарати за мерење шећера и крвног притиска, као и пратећу опрему за неговатеље.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту