ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ И У МИОНИЦИ

 

Подељење бесплатне саднице белог јасена школама и мештанима

 

20210412 105848

Грађанима Мионице у петак је бесплатно уручено 150 садница белог јасена. Општина Мионица организовала је поделу на Тргу Војводе Мишића уз придржавање епидемиолошких мера.Од укупног броја опредељено је и 14 садница које су поклоњене основним школама.

img 4785


Председник општине Мионица Бобан Јанковић и ученици издвојеног одељења у Буковцу заједно су посадили стабла белог јасена почетком ове недеље, а Јанковић је том приликом рекао
-На родитељима и просветним радницима је да нашу децу уче правим вредностима, као што је љубав и поштовање према природи, а на мени као председнику општине је да им обезбедим све потребне ресурсе и услове да се тим вредностима уче.
Општина Мионица је обезбедила саднице белог јасена које су подељене основним школама и нашим суграђанима у циљу стварања зелене оазе и квалитетног окружења. Заједно сам их посадио са школарцима из Буковца уз причу о значају заштите животне средине, бризи о овој лепоти и подизању свести о очувању животне средине. Деца много да науче о природи само ако је виде и ако су део ње.

 

img 4785

 

Општина Мионица придружила се акцији „Посади свој хлад“ са намером да озелени што већи део општине.Обезбеђена је једна садница по особи. А уз садницу је достављено и упуство за садњу као и везица за име и датум садње.Чист ваздух је циљ акције. Такође, она има и здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима претприступачног Поглавља 27, као и са циљевима светске акције „Trilion Trees“ Светског економског форума (WEF). Такође, усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal).Степен шумовитости у општини Мионица износи 28%, што је веома близу републичког просека који достиже 29.1%.

 

img 4785

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту