Општина Мионица гради дечје игралиште у Бањи Врујци

Општина Мионица изградиће ново дечје игралиште у центру Бањи Врујци.

1

Игралиште ће се налазити у близини главне чесме. Пројекат је најавио председник општине Мионица Бобан Јанковић који је заједно са директорком Туристичке организације Мионица Бојаном Глишић и директором ЈКП Водовод Мионица Зораном Читаковићем, обишао Бању Врујци ради дефинисања припремних активности и радова за предстојећу туристичку сезону. Најављено је уређење обале реке Топлице. Поред постављања парковских клупа најављено је чишћење, кошење, садња цвећа, фарбање мостова и кандалабера. Договорено је да се уклоне оборене бандере, уреде чесма, парк и шеталиштe.

Мионица обилује туристичким потенцијалима. Бања Врујци представља туристички бисер западне Србије. Здравље, чиста вода и природа су заштитни симболи Бање Врујци. Изузетно смо захвални републичкој Влади која нас је укључила у програм „Србија 2025“, који ће нам помоћи да ове лепоту Бање Врујци сачувамо за нашу децу, за нове генерације Мионичана - рекао је Јанковић.

4

По речима директорке Туристичке организације Мионица Бојане Глишић планирано је и постављање нових инфо табли за туристе. Глишићева је навела да се у ТО вредно припремају за предстојећу сезону. Реализују се и пројекти „Градови у фокусу“ и „Упознајте Србе у Мионици“. Такође, осмишљавају се и нове етнолошке радионице и религијске туре, ради обогаћивања туристичке понуде Мионице.Општина Мионица определила је 31 милион динара за развој туризма. Додатна средства очекују се и из пројеката надлежних министарстава. Туристички објекти у општини Мионица располажу са 796 лежајева, а према статистичким подацима у 2020. години регистровано је 8 388 посетилаца за читаву територију Мионице.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту