Министарка Марија Обрадовић, Ђерлек и Бобан Јанковић Мионичанима уручили пакете с витаминима

1619165208307

Председник општине Мионица Бобан Јанковић, обишао је, заједно с министарком државне управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић и државним секретаром Министарства здравља др Мирсадом Ђерлеком вакцинални пункт у мионичком Дому здравља. Они су током посете разговарали с грађанима који се вакцинишу, а мионичким пензионерима су поделили пакете са витаминима.

Јанковић, министарка Обрадовић и Ђерлек истакли су значај вакцинације у борби против Ковида 19 и позвали грађане Мионице да се вакцинишу у што већем броју.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић истакао је да је захваљујући подршци председника Србије Александра Вучића и Владе Србије обезбеђен довољан број вакцина за све Мионичане.

- Заштита грађана од вируса Ковид 19 од првог дана пандемије је главни приоритет највишег државног руководства и грађани Мионице су им захвални на томе! Огромну подршку у борби против Ковида нашој општини пружају Министарство здравља и Министартво локалне самоуправе. Вакцинација је једини начин да победимо пандемију. Уколико сви прихватимо своју одговорност и учинимо тај минимални напор и вакцинишемо се, Ковид 19 ће изгубити снагу, а ми ћемо моћи да се вратимо у редовне токове живота. Србија и Мионица ће победити - рекао је Јанковић.

До сада је од 19. јанура 2021. године, када је почела имунизација, прву дозу вакцине примило 1.646, а ревакцину 1.174-оворо Мионичана.

Главни ванкцинациони пункт се налази у Дому здравља Мионица (где на располагању постоји још један додатни пункт за пацијенте који немају заказан термин). А сваке среде у преподневним сатима вакцинација се спроводи и у амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци.

Од почетка пандемије корона вируса у марту 2020. године, на територији општине Мионица од вируса корона оболела је 1.461 особа. У прве три недеље априла 2021. године, бележи се раст оболелих и тај број износи 262 особе.

MINISTARKA DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE MARIJA OBRADOVIĆ U POSETI DOMU ZDRAVLJA MIONICA Mionica je zahvaljujući...

Posted by Boban Janković on Friday, 23 April 2021

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту