Креће изградња канализације и пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци

 

Мионица и Бања Врјуци ове године добијају пречистаче отпадниха вода. Релизацију два велика пројекта најавио је уочи ребаланса будежта Србије, министар финансија Синиша Мали.

178372479 2867491093505045 7445234137987199172 n

Председник општине Мионица Бобан Јанковић, изјавио је да се ради о пројектима од изузетног значаја за Мионицу и Мионичане.


- Ове одличне новости су потврда да Република Србија, на челу са председником Александром Вучићем ради на побољшању квалитета живота свих грађана, и доказ да је Мионица део плана за стварање јаке и богате Србије. Мионичани су изузетно поносни и захвални што су међу првима постали део великог инвестиционог плана "Србија 2025" који је покренуо председник Вучић. Градња пречистача отпадних вода има вишеструки значај за све грађане Мионице. Мионица је значајан историјски, културни и туристички део Србије. Мионица је родно место војводе Живојина Мишића, у чију част ћемо на стогодишњицу његове смрти ове године подићи "Кућу Колубарске битке". Развој Мионице је важан у ширем контексту. И захваљујући разумевању и председника државе и Владе Србије, ми ћемо ове године решити многе значајне инвестиције за наше грађане, вредне више стотина милиона динара. Пречистачи отпадних вода су наш залог за будућност - рекао је Јанковић.


Министар Синиша Мали изјавио је у Скупштини Србије да су канализација и пречистачи отпадних вода кључна питања на која грађани многих општина чекају деценијама.


- Држава је издвојила 3,5 милијарди евра за изградњу модерне канализационе мреже и пречишћивача отпадних вода. У овај пројекат капиталних инвестиција улази се са кинеском компанијом ЦРБЦ. Међу 22 локалне самоуправе које су оствариле добре резултате у извођењу пројеката је општина Моница са пројектима канализације и пречистача отпадних вода за Мионицу и Бању Врујци - рекао је Мали.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту