Брнабић, Јанковић и Лончар позвали Мионичане да се вакцинишу

poseta rajkovicu 10

Премијерка Ана Брнабић, председник општине Мионица Бобан Јанковић и министар здравља Златибор Лончар, обишли су пункт за вакцинацију у мионичком селу Рајковић и позвали грађане да се у што већем броју пријаве за вакцинацију. Председница Владе рекла је да је разговор с грађанима важан да би се убрзао процес вакцинације и повећао број вакцинисаних.

poseta rajkovicu 7

Данас смо председник Вучић и ја обишли општине где је мање вакцинисаних. Наредне недеље ћемо то наставити. Важан је разговор са грађанима. Желимо да корону оставимо иза нас. Као што су и људи овде у Рајковићу рекли, и да се посветимо другим проблемима и лечимо од других болести. Да градимо нове локалне путеве у општинама. Зато је важно да победимо корону. У понедељак нам стиже око 100 хиљада доза Фајзера, а ускоро и 500 хиљада доза Синофарма – изјавила је Ана Брнабић.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић истакао је да су Мионица и Мионичани захвални председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и Влади Србије, што су обезбедили довољан број вакцина свих произвођача за грађане Србије.

poseta rajkovicu 12

Желим да се захвалим свим грађанима који су се одазвали позиву за вакцинацију, и онима који ће то учинити у наредним данима. Моји драги Мионичани треба да знају да нема ризика од вакцинације. Једини ризик је разболети се од Ковида 19. Вакцина је најбоља ствар за сваког појединца. За његову породицу. Пријатеље. За све остале. Једино што грађани треба да ураде јесте да се у што већем броју пријаве за вакцинацију. Србија треба да буде поносна на чињеницу да имамо већи број вакцина него неке западноевропске земље. Пут који је трасирао наш председник Александар Вучић, пут економског напретка и развоја не сме да застане због лоше и слабе информисаности грађана о значају вакцине - рекао је Јанковић.

poseta rajkovicu 6

Министар Лончар захвалио се медицинским радницима, лекарима и сестрама и истакао значај грађења нових болница које ће допринети стабилности здравственог система.Од проглашења пандемије у Мионици је од Ковида 19 оболело 1.545 Мионичана. Прву дозу примило је 1.944, а ревакцинисамо је 1.438 становника Мионице.Поред главног пункта у Дому здравља у центру Мионице, вакцинација се обавља и на пунктовима у Бањи Врујци и Рајковићу. А општина је обезбедила аутомобилски превоз за грађане који нису у могућности да самостално дођу да се вакцинишу.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту