Пред мионичком публиком премијерно изведена представа „Седам Снежана и патуљак“

187776499 2884543125133175 335612354612119278 n

Ученици мионичких основних школа који су и полазници школе глуме у оквиру oпштинског Центра за развој и образовање „Мионица“ извела су на великој сцени мионичког Кулутрног центра позоришну представу „Седам Снежана и патуљак“
Више од 10 ђака, извело је адаптацију познате бајке чувеног дечјег писца Тоде Николетића. Премијери дечје представе присуствовао је и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је том приликом изјавио.

Све похвале за ове дивне, талентоване и перспективне малишане. Уживали смо посматрајући их на сцени. Наши најмлађи су вечерас показали раскошан таленат и потеницајл који имају. Верујем да ће их неговати. Мионица уз њих има сјајну будћност.

Представа је одржана уз поштовање свих епидемиолошких мера, док су публику у највећој мери чинили вршњаци полазника школе глуме. Очекује се да ће ова представа бити поново играна, па ће и остали заинтересовани бити у прилици да је погледају.Јанковић је додао и да је улагање у образовање важно и да је општина Мионица конкурисала са пројектом реконструкције школе и изградње спортска хале у Бањи Врујци код Канцеларије за управљање јавним улагањима у вредности од 250 милиона динара и да ускоро очекују одговор.Представа „Седам Снежана и патуљак“ на шаљив начин приказује познату бајку „Снежана и седам патуљака“ са неочекиваним исходима и ситуацијама Сценографија је дело васпитачице Милице Петровић , а режију потписују глумице Маја Лукић и Маријана Андрић.Центар за образовање и развој „Мионица“ основан је 2016. године под покровитељством општине Мионица у циљу задовољавања потреба грађана у области образовања и развоја људских ресурса и обезбеђивања квалитетних неформалних обука које ће допринети побољшању квалитета живота, као и могућности стручног усавршавања.

Резултат нашег интезивног двомесечног рада на представи је видљив. Верујем да ћемо играти и у другим градовима, на фестивалима и такмичењима. Захваљујем се свима на сарадњи и сигурна сам да ће Центар реализовати још много представа у којима ће наши најмлађи Мионичани показати свој таленат који им дефинтивно не мањка када је глума у питању – рекла је Весна Станковић директорка Центра за развој и образовање „Мионица“ која је додала да је Центар упркос прекидима због пандемије успео да реализује представу.

Школа глуме у оквиру Центра стартовала је од 2018. године и сада броји 30 полазника у три групе узраста од 7-14 година.

PREDIVNO VEČE UZ PREDSTAVU ŠKOLE GLUME 🎬🎬🎬 Večeras smo svi uživali u predstavi ”Sedam Snežana i patuljak" na kojoj su...

Posted by Boban Janković on Wednesday, 19 May 2021

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту