Општина Мионица покренула едукативни пројекат за децу ромске националности

img 8219

Општина Мионица покренула је у сарадњи с Предшколском установом "Невен" пројекат "Да се Наномир покрене и у вртић крене" намењен ромској деци узрата од 3 до 7 година из села Наномир. Циљ пројекта је да се што више деце упише у вртиће предшколске установе "Невен". Деца из Наномира у малом проценту похађају предшколску установу, а деца узраста од 3 до 5.5 година уопште не иду у вртић.Децу и њихове родитеље у Наномиру посетио је и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

img 8172

Наша је обавеза да свој деци на територији мионичке општине обезбедимо једнаке услове васпитања и образовања. Мапирали смо да постоје деца која нису обухваћена предшколским васпитањем и сада је наш задатак да анимирамо и освестимородитеље колико је важно да њихова деца уђу у образовни систем. Посебан фокус је на интеграцији деце из осетљивих група. Ми желимо да похађају припремни предшколски програм и имају једнако предзнање као њихови вршњаци који већ иду у вртић. Све општинске установе су укључене у овај процес. Обезбедидили смо бесплатан превоз до вртића и школе. Као и сву потребну подршку у оквиру образовне установе. Програм настављамо све док сва деца у нашој општини буду предшколци и школарци - рекао је Јанковић.

img 8411

Он је додао и да се интезивно улагало у предшколско и основно образовање. Реконструисане су основна и средња школа у Мионици, основна школа у Рајковићу, као и да је општина Мионица конкурисала за реконструкцију школе и изградњу спортске хале у Горњој Топлици. Јанковић је нагласио да је у плану и доградња вртића и проширење капацитета, али и да је 2019. године инвестирано 8,7 милиона динара у опремање кухиње у вртићу и набавку минибус за бесплатан превоз деце.

img 8294

Данас започињемо пројекат „Да се Наномир покрене и у вртић крене“. Одговорност општине Мионица и Предшколске установе је да заједно бринемо о добробити све деце на територији наше општине. Пројекат ће трајати колико за њим буде потребе, а његове ефекте ћемо сви заједно пратити у наредном периоду – рекла је Бранка Петровић, директорка ПУ „Невен“.

img 8491


Пројекат "Да се Наномир покрене и у вртић крене спроводииће се једном недељно. Предшколску установу „Невен“ похађа 320-оро из читаве општине Мионица.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту