Општина Мионица с Владом Србије потписала уговор за пројекте развоја

boban jankovic

Општина Мионица потписала је данас у Палати Србија уговор са Министром без портфеља у Влади Србије, задуженим за развој недовољно развијених општина. Средства добијена кроз сарадњу с Владом Србије и Кабинетом министра без портфеља биће искоришћена за израду пројектно – техничке документације, планске документације, изградњу и реконструкцију инфраструктурних објеката од значаја за грађане Мионице.
Председник оптшине Мионица Бобан Јанковић и министар Новица Тончев потписали су уговор вредан 8,9 милиона динара.

Захваљујемо се Влади Републике Србије која води одговорну политику и подједнако подстиче развој и напредак свих општина у Србији. Формирање Кабинета министра без портфеља задужен за унапређење неразвијених општине је потврда да се слабије развијеним општинама пружа прилика да стану раме уз раме са развијеним општинама и тако што ће реализовати значајне инфраструктурне пројекте који су већ дуго чекали на почетак радова. Буџетом Републике Србије опредељена су средства за неразвијене општине у оквиру Програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2021. годину где све неразвијене општине могу да затраже новац за реализацију својих пројеката.Ово су одличне вести јер ће се у великој мери побољшати квалитет живота наших суграђана и решити питања безбедности учесника у саобраћају на територији мионичке општине-истакако је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

dodela ugovora


За реализацију инфраструктурних пројеката и израду планских докумената, пројектно-техничке документације из области саобраћајне инфраструктуре биће употребљена одобрена средства од Владе Републике Србије у износу од 8.9 милиона динара, а општина Мионица ће учествовати са још 3.1 милион динара

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту