Министарство за рад и социјалну заштиту финансира пројекте општине Мионица

img 4106b069bdfefdb4fa064ef2602855c4 v

Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања одобрило је општини Мионица новчана средства за подршку пројектима из области социјалне заштите. Уговор су потписали министарка Дарија Кисић Тепавчевић и председник општине Мионица Бобан Јанковић. Општина Мионица искористиће одобрена средства за развој услуга социјалне заштите и повећање социјалне сигурности.

Захваљујем се Влади Републике Србије и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Делотоворна и ефикасна социјална заштита је важна за добробит свих грађана, за њихову социјалну сигурност и безбедност. Држава Србија овим потврђује да стоји иза својих грађана и да могу да рачунају на њену помоћ. Општина Мионица пружа подршку за најосетљивије категорије становништва кроз различите програме и пројекте, као и развојем нових и унапређење постојећих услуга – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

По потписивању уговора у Палати Србије, министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је циљ наменских средства да се финансијска помоћ усмери ка онима којима је најпотребнија.

Локалне самоуправе имају најбољи увид где је та помоћ неопходна, А социјална заштита је један од приоритета Владе - рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

У Мионици је у току реализација пројекта „Помоћ у кући“ у оквиру ког три неговатељице и један неговатељ пружају помоћ старим и немоћним лицима на читавој територији мионичке општине. За финансирање овог пројекта из општинског буџета опредељено је 3,2 милиона динара. Крајем прошле године, локална самоуправа је отворила и Канцеларију у центру Мионице, у којој се налази седиште пројекта.Општина Мионица једна је од 50 општина којој су одобрена средства а Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је ове године за финансирање услуга социјалне заштите из надлежности јединица локалне самоуправе извојило 556 милиона динара.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту