Министарка и проф. др Дарија Кисић и председник општине Мионица Бобан Јанковић у селу Попадић самохраној породици уручили намештај и рачунаре за нову кућу

1

Самохраној породици Јаковљевић у селу Попадић код Мионице министарка за социјалну заштиту Дарија Кисић Тепавчевић и председник општине Мионица Бобан Јанковић уручили су рачунаре и намештај, као поклон за усељење у нову кућу изграђену уз подршку општине и Владе.
Маријана Јаковљевић и њене две малолетне ћеркице, преселиле су се из трошне, 60 година старе куће, с бетонским подовима, напуклим плафонима и прозорима, у потпуно нову и модерно опремљену кућу од 80 квадрата. Јаковљевићима су нову кућу изградили општина Мионица и Влада Србије, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Градња и куће коштала је 2,5 милиона динара, а општина Мионица је обезбедила струју, воду и уредила пут.

2

Захваљујем се Влади Републике Србије што подједнако води бригу о свим општинама у Србији, и својом одговорном социјалном политиком мисли о свим грађанима.

3

Потврда овога је и животна прича Маријане Јаковљевић из села Попадић која сада има сасвим нови живот, дијаметрално супротан од свега онога што је до сада проживела.

4

Одавде, испред ове нове куће која је поклон Владе Републике Србије, шаљемо поруку да је сваки грађанин подједнако важан за државне институције. Хуманост и солидарност су вредности које негујемо и ценимо.Унапређење и развојем привреде који подстице Влада на локалном нивоу, наша општина је добила прилику да кроз инвестиције и нова радна места стане раме уз раме са развијеним општинама и тако унапреди положај и квалитет живота грађана Мионице.Мионица иде набоље! Мионица је на путу будућности!– рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

5

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да Влада Србије води одговорну политику и нагласила је да је Мионица добар пример бриге о грађанима.

6

Ово је одличан пример координисане сарадње локалне самоуправе и Владе. Успели смо да издвојимо финансијска средства да изградимо кућу за породицу Јаковљевић. Осмех на Маријанином, Јованином и Иванином лицу је доказ да радимо праве ствари-рекла је министарка Кисић Тепавчевић.


Министарка је помогла да се комплетно опреми једна соба за породицу Јаковљевић.
Самохрана мајка Маријана Јаковљевић захвалила се председнику општине Јанковићу, председнику Александру Вучићу, Влади Србије и министарки Кисић.


Најсрећнија сам што моја деца имају сигуран кров над главом.Девојчице су добри ђаци, Јована је осми, а Ивана други разред средње школе. Председник општине Бобан Јанковић нам је много помогао. Стално нас обилази, доноси пакетиће. Први пут сам у се за пом обратила 2018. године, а већ данас са својом децом много лакше и безбрижније живи - истакла је Маријана.

7

На састанку у Кабинету општине, министарка Дарија Кисић Тепавчевић и председник Јанковић разговарали су о социјалним давањима и помоћи угроженом становништву. Између ресороног министарства и општине Мионица недавно је потписан уговор вредан 1.4 милиона динара. Ова средства биће намењене развоју и унапређењу услуга социјалне заштите и повећању социјалне сигурности на територији општине Мионица.Састанку су присуствовале и Биљана Барошевић, помоћница министра за особе са инвалидитетом и државна секретарка Стана Божовић.У последњих седам година општина Мионица издвојила је 27,3 милиона динара за исплаћивање једнократне помоћи у износу од 40 хиљада динара за свако новорођенче. Од 2017 године подељено је подељено је 393 ауто седишта, а од 2019. године 223 дечијих колица. За пројекат "Помоћ у кући"општина издваја 3.2 милиона динара, који је због позитивне оцене грађана продужен и ове године до октобра.Jанковић и Кисић Тепавчевић обишли су и вакцинални пункт у Дому здравља и апеловали на све грађана да се вакцинишу. Министарка Кисић нагласила да је вакцинација у Мионици добро организована, као и да обухват вакцина мора бити већи.До сада је у општини Мионца првом дозом вакцинисано 2523 лица, што износи 23.36% од укупног броја пунолетних становника.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту