У Мионици 1.000 ђака учествовало у обележавању Зелене недеље

izlozba u mionikom parku 2

Преко 1000. ђака и предшколаца у општини Мионица учествовало је у обележавању Зелене недеље са својим наставницима и васпитачима. Зелена недеља у Мионици отворена је 22. маја на светски Дан биодиверзитета интерактвиним радионицама у библиотеци, а завршена је изложбом дечијих радова у парку, 5 јуна на светски Дан животне средине. У припрема за Зелену недељу, мионички ђаци посетили су реку Рибницу, а најмлађи обишли су расадник цвећа. Такође, ученици у Рајковићу посадили су цвеће у школском дворишту. Расписан је и ликовни и литерарни конкурс под називом „Буди део решења, а не загађења“, где је пристигло преко 500 ликовних радова.
Радови су изложени у мионичком парку. Изложба на отвореном окупила је велики број деце, родитеља, васпитача, наставника и мештана.
Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је изложбу и том приликом рекао.

izlozba u mionickom parku 3


Диван је осећај провести поподне са нашим малишанима. У парку влада изузетна атмосфера, сви смо поносни на радове наше деце. Одавде, из мионичког парка шаљемо поруку да је важно бринути о животној средини. Од изузетног значаја је да водимо рачуна о нашој околини, да је чувамо и да је чисту оставимо у наслеђе будућим генерацијама. Бринемо о сваком сегменту друштва, а општина Мионица ће ускоро добити и пречистач отпадних вода што ће значајно утицати на заштиту наших природних, а нарочито водних ресурса. Градимо чистију и здравију Мионицу.

izlozba u mionickom parku 1


Мионички парк одисао је позитивном енергијом, а весели дечији осмеси красили су мионичку варош.
Драмским текстом под називом „Вода је наше благо“, полазници школе глуме поздравили су присутне, а након скеча награђенима су уручени ваучери и књиге. Посетиоцима изложбе подељене су вишекратне торбе за куповину, као једна од мера смањења отпада и борбе против загађења околине, јер су кесе најчешћи загађивачи природних ресурса.

predskolci u rasadniku cveca

Награде за изабране ликовне радове су ваучери који се могу искористити у књижари „Бамисс“ у вредности од 4000 динара за прво место, 3000 за друго и 2000 динара за треће место. Ваучерима је награђен 21 ученик.

sadene cveca u rajkovicu

За све грађане мионичке општине Туристичка организација Мионице под покровитељством општине Мионица расписала је конкурс за најлепше уређено двориште у 2021. године. У циљу давања подршке грађанима Мионице који су се потрудили и уредили своја дворишта, општина Мионица је спремила вредне награде. Награда за прво место је моторна косачица, друго место лед расвета за двориште и за треће место садни материјал. Пријава још увек траје, до 1. јула 2021. године.

mionicki srednoskolci u poseti ribnici

Кроз обележавање Зелене недеље, мионички ђаци стекли су додатна сазнања о заштити животне средине, значају природних ресурса, а кроз едукативне радионице и обилазак природе спознали су значај чистог ваздуха, чисте воде и здраве животне средине.
Поред школа и вртића, у организацију и реализацију Зелене недеље учествовали су и Библиотека „Милован Глишић“, Центар за образовање и развој „Мионица“ и Културни центар „Мионица”.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту