У Мионици продужен пројекат „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“

potpisan memorandum

Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) којим је продужен пројекат „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ до краја марта 2022. године.

Наш једини задатак као локалне самоуправе јесте да бринемо о људима. И ми то непрестано радимо. Сваког дана. Целе године. И у томе нисмо сами. Наше програме и пројекте подржава Влада Србије. У свим областима. Захвљаујући нашој преданости и поузданој и перманентној подршци републичке власти, ми непрестано унапређујемо бригу о осетљивим групама. Споразум који смо потписали са немачким ГИЗ-ом, значајно ће допринети даљем развоју и унапређењу услуга, крозанализу и сагледавање потреба и захтева осетљивих категорија становништва – изјавио је Јанковић.

На територији општине Мионица, пројекат је започео 2019. године, а спроводи га ГИЗ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Циљ пројекта огледа се унапређењу услуга које сепружају осетљивим групама (особама са инвалидитетом, деци, старима, женама, жртвама насиља, Ромима, мигрантима и другима).
Кроз пројекат, општина Мионица добиће подршку међународних и националних експерата у циљу постизања бољег одговора на потребе корисника услуга, а у обавези је да на располагање стави своје кадрове за потребе заједничког планирања и имплементације, али и износи предлоге за спровођење даљих активности у локалној самоуправи.
Последњим ребаласном буџета, општина Мионица је за ову годину определила 22,9 милиона динара. А председник општине Мионица Бобан Јанковић је недавно са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић потписао уговор вредан 1.4 милиона динара. Ова средства биће намењена развоју услуга социјалне заштите и повећању социјалне сигурности.
Више од више од 10 хиљада комада маски, исто толико рукавица, више од 400 визира, 288 литара алкохола, 360 литара хлорина и 13 бесконтактних топломера је ГИЗ донирао општини Мионица у оквиру пројекта, а у циљу превенције и заштите од корона вируса.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту