У амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци поново ће радити доктори

ambulanta u rajkovicu

Након годину дана тешке борбе са корона вирусом, лекари ће поново почети са радом у амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци потврђено је из мионичког Дома здравља. Доктори ће са редовним прегледима почети у понедељак 28 јуна. А грађани који се лече у овим амбулантама више неће морати да долазе у Дом здравља у варош, већ ће им медицинске услуге бити пружене у најближој здравственој станици. Амбуланте су радиле повремено, када су дежурале медицинске сестре и средом када је организована вакцинација, док ће од понедељка радити у пуном саставу.

Више од годину дана медицински радници су били на првој линији фронта у борби приотив корона вируса и за то смо им захвални. Захваљујући одговорном понашању, поштовању прописаних мера и имунизацији полако се све враћа устаљеним животним токовима. Један од приоритета је обезбеђивање квалитетне здравствене заштите у свим деловима наше општине. Од понедељка ће то бити и реализовано повратком лекара у амбуланте у Бањи Врујци и Рајковићу - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Јанковић је истакао да је вакцинација изузетно значајна како би се окончала пандемија корона вируса и апеловао на све грађане да се вакцинишу.

Значај вакцинације је огроман. Вакцине су нам помогле да већ дуже време у Мионици немамо заражених. Одговорност и солидарност су кључни за развој наше Мионице.

Због потребе за медицинским особљем у Ковид амбуланти, лекари, медицинске сестре и помоћно особље из Рајковића и Врујаца били су премештени у мионички Дом здравља. Од проглашења пандемије у Мионици је оболело укупно 1.616 пацијента а излечено је 1.573 лица, а укупно дато 5.018 прве и друге дозе вакцина свих произвођача. Вакцинација у мионичкој општини обавља се на три вакцинална пункта и то у вароши Мионица, Бањи Врујци и Рајковићу.
Општина Мионица показала је бригу о својим грађанима и томе сведочи чињеница да је подељено више од 1.300 витаминских пакета за лица која су оболела од короне.Јанковић је заједно са председницом Владе Аном Брнабић и министром Златибором Лончаром, министарком Даријом Кисић Тепавчевић обишао вакциналне пунктове у мионичкој општини. А са министарком Маријом Обрадовић и државним секретаром Мирсадом Ђерлеком уручио је и витаминске пакете вакцинисаним грађанима у Мионици. Такође, општина је обезбедила превоз свима којима је био неопходан за одлазак на вакцину и ревакцину.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту