МИОНИЦА ПОСТАЛА ЧЛАН КЛУБА ГРАДОВА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ

bfc klub

Општина Мионица једна је од 25 локалних самоуправа из Србије, чији су председници и градоначелници потписали свечану повељу о оснивању Клуба општина и градова са повољним пословним окружењем (BFC) и обавезали се да ће заједно радити на унапређењу услова пословања на локалу.Локалне самоуправе које су потписале повељу, успешно су прошле кроз програм Сертификације општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи и на тај начин стекле потврду да пружају услуге по највишим међународним стандардима.

predsednik opstine mionica boban jankovicu na osnivanu

У Мионици стварамо амбијент довођења што више инвеститора, у ком ће свако хтети да покрене бизнис. Чланство у BFC Клубу ће нам помоћи да се развијамо у правом смеру. Имаћемо нову индустријску зону у Радобићу која ће се простирати на 9 хектара. До сада смо уложили око 7 милиона динара. Са новом развијенијом инфраструктуром, ауто -путем Милош Велики, сигуран сам да ће Мионица бити одредиште за многе инвеститоре-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

povela o osnivanu

Циљеви Клуба огледају се у унапређењу законског оквира за локални развој, примену највиших међународних стандарда повољног пословног окружења, оптимизацију процедура и дигитализацију услуга за грађане и привреду. Такође, размена пракси у раду градова и општина и промоција инвестиција и предузетништва су једни од циљева. BFC ће се у наредном периоду бавити и имовинско-правним односима који су један од најсложенијих проблема са којима се суоче локалне самоуправе.

osnivane kluba

Општина Мионица јесте једна од лидера развоја, када је реч о локалним самоуправама у Републици Србији и због тога заслужује да се нађе у BFC Клубу.Да је општина Мионица погодно место за развој привреде потвђује и чињеница да је немачка фирма Ауто-Кабел која послује у Мионици од јануара 2019. године и која тренутно броји 300 радника, у наредном периоду планира да се развија и удвостручи број запослених.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту