Мионица добија нову атракцију, гради се линијски парк уз реку Рибницу

linijski park i igraliste u mionici projekat

Општина Мионица добиће нову зелену оазу - линијски парк са дечијим игралиштем. Сви Мионичани и бројни туристи моћи ће да уживају у природи поред реке Рибнице где ће овај парк и игралиште бити смештени. Биће изграђено 1,7 километара пешачких стаза, широких три метра, модерно дечије игралиште од око 400 квадрата, зелене површине с дрвећем, а биће постављен и велики број клупа. За ову инвестицију, локална самоуправа издвојила је 6,2 милиона динара, а Министарство заштите животне средине одобрило је додатних 10,5 милиона динара.

 Заједно са купалиштем које смо адаптирали прошле године, линијски парк и игралиште ће представљати један рекреативан комплекс за наше грађане где ће моћи квалитетно да проводе време са својим пријатељима и породицом, а наша деца ће добити нови кутак за боравак у природи. Поред тога, ове године ће почети градња Куће Колубарске битке, посвећене најпознатијем Мионичанину војводи Живојину Мишићу у величанственој победи српске војске у Првом светском рату. А у развој инфраструктуре у свим насељима инвестираћемо уз подршку Владе Републике Србије више стотина милиона динара. Уз подршку држaве градимо бољу Мионицу за све нас - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Јанковић је додао да ће се извршити и рекултивација земљишта, очистити речно корито и уколонити отпад. Морамо бринути о заштити животне средине. Зато смо и конкурисали са овим пројектом. Рекултивисаћемо земљиште у рекреативне сврхе. Заштитићемо животну средину, а наши Мионичани ће уживати у својој оази мира, у Рибници - казао је Јанковић.

Реализација овог пројекта поспешиће развој друштвеног живота свих Мионичана, а истовремено допринеће очувању животне средине и заштити земљишних и водних ресурса.

Здрава животна средине засигурно је један од приоритета општине Мионица, која је крајем 2019. године и прва у Србији пустила у погон топлану на биомасу. Захваљујући топлани на биомасу вредности од 138 милиона динара, смањена је концентрација аерозагађења, а значајно побољшан квалитет ваздуха што Мионицу чини једном од најодрживијих општина када је реч о заштити животне средине.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту