Мионица постаје центар спортског и здравственог туризма, организоваће се семинари, конференције и кампови

potpisivane sporazuma

Мионица планира да постане центар спортског и здравственог туризма. План је да се у мионичкој општини организују конференције, семинари, стручне трибине, едукативне радионице, спортско-рекреативни кампови. Као први корак у реализацији пројекта, општина Мионица је успоставила сарадњу с Високом спортском и здравственом школом из Београда. Споразумом, који су потписали председник општине Мионица Бобан Јанковић и директор Високе спортске и здравствене школе Бранко Бошковић договорена је израда и реализација програма и пројеката у области физичког васпитања, спорта, туризма и здравља, који ће укључивати мионичке ђаке и студенте Високе школе.

predstavnici visoke sportske skole u sportskoj hali u mionici 2

 Сарадња са Високом спортском и здравственом школом ће нашој општини донети развој и прогрес у области спорта. Изградили смо спортску халу након 25 година, ускоро завршавамо кошаркаши терен и то је управо један од разлога зашто су и други заинтересовани да успоставе сарадњу са нашом општином. Верујем да ће млади имати богат спортски садржај у Мионици - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

predstavnci visoke sportske skole u sportskoj hali u mionici

Такође, мионички ученици и студенти школоваће се и усавршавати у Високој школи по бенефицираним ценама, а студенти Високе школе моћи ће практично да се едукују и обављају стручну праксу у одговарајућим организацијским целинама Општине. Поред тога, планирано је и ангажовање стручног кадра из Високе школе као повремених предавача у школским стурктурама и другим јединицама Општине.

Спорт у Мионици се развија. У реконструкцију кошаркашког терена и изградњу теретане на отвореном, уложено је 7 милиона динара, а свим Мионичанима је теретана на отвореном бесплатна и доступна 24 часа, док су мионички основци и пензионери у прилици да бесплатно бораве на безенима Спортског центра „Мионица“ током читаве сезоне - рекао је Јанковић.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту