Општина Мионица улаже 12,8 милиона динара у подстицаје у пољопривреду

poljoprivredna mehanizacija 3

Мионички пољопривредници моћи ће да остваре подстицаје од 50, 60, 90 па чак и 100 одсто за инвестиције у секторима млека, меса, усева и сектора органске производње. Општинско веће општине Мионица расписало је два јавна позива за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину газдинстава и инвестиције у органску производњу. Укупна средства која је Општина определила износе 12,8 милиона динара, од тога 9 милиона за подстицаје у физичку имовину, а 3,8 милиона за подстицаје у органску производњу.

-Улажемо у пољопривреду. Наш крај је пољопривредни крај. Верујем да ће ових 12,8 милиона динара помоћи нашим пољопривредницима да се развијају у правом смеру. Осим локалних позива, и Министарство пољопривреде расписује позиве на које мионички пољопривреднци могу конкурисати. Преко тих јавних позива, ове године је 20 младих пољопривредника из Мионице добило по 1,5 милион динара. Држава улаже значајна средства у пољопривреду кроз подстицаје и бесповратна средства и наши грађани треба да искористе шансе које им се пуржају како би унапредили пољопривредну производњу -рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Рок за подношење захтева за остваривање подстицаја за инвестиције у физичку имовину је до 30.10.2021. године, а нешто дужи рок је за конкурисање за инвестиције у органску производњу и траје до 30.11.2021.годинe.Захтеви се могу поднети на писарници Општинске управе Мионица или путем поште.

poljoprivredna mehanizacija 1.

У мионичкој општини регистровано 1960 пољопривредних газдинстава и то су махом произвођачи млека и меса. Сходно томе, општина се определила да ове године издвоји 9 милиона динара управо за развој ових сектора. Такође, један од актуелних државних позива из области пољопривреде јесте и шести јавни позив за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопрвредних газдинстава. По овом Јавном позиву опредељена су средсва у износу од 60 милиона евра.

poljoprivredna mehanizacija 2

Детаљније информације о јавним позивима које је расписало Општинско веће општине Мионица доступне су на сајту https://www.mionica.rs//e-uprava/dokumenta/category/475-2021

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту