Прилика за младе Мионичане, уз помоћ Владе, ресорног министарства и локалне самоуправе до новог дома на селу

sastanak u palati srbija 1

Сви заинтересовани грађани мионичке општине, а уз помоћ Општинске управе Мионица, могу се пријавити на јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, а које је расписало Министарство за бригу о селу. За овај програм буџетом Републике Србије опредељено је 500 милиона динара.

Овим поводом данас је у Палати Србија одржан састанак на ком су присуствовали представници Министарства за бригу и селу и представници локалних самоуправа. Програм доселе бесповратних средства за куповину сеоских кућа са окућницом је од националног значаја и за њеову реализацију важно је ангажовање свих општина и градова.
По овом конкурсу, подносилац захтева и јединица локалне самоуправе су у обавези да заједно електронским путем попуне Образац пријаве. Такође, јединица локалне самоуправе врши и контролу испуњености услова за пријаву, као и процену тржишне вредности непокрености.

Општинска управа Мионица, односно Одељење локално-еконмског развоја пружиће потпуну подршку свим заинтересованима за аплицирање на конкурс.

sastanak u palati srbija 2

-Влада Републике Србије и Министарство за бригу о селу предузели су одличну иницијативу за побoљшање демографије и развој привредних активности и живота на селу. Министарство пољoпривреде такође расписује повољне конкурсе. Овакви програми ће омогућити младима да покрену своју производњу и на тај начин оснаже српско село. И наша Општина је расписала два јавна позива из области пољопривреде и за то буџетом определила 12.8 милиона динара-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионицa.

Млади који имају мање од 45 година, са пребивалиштем на територији земље и који нису власници ниједне некретнине могу се пријавити на конкурс, а вредност куће и окућнице мора бити до 1,2 милиона динара.

Рок за подношење пријава почиње од дана објављивања јавног конкурса до утрошка буџетских средстава која су обезбеђена за ову намену, најкасније до 1. новембра, док ће се бесповратна средства додељивати по редоследу пристиглих пријава.

Детаљније информације могу се пронаћи на сајту Министарства за бригу о селу. https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту