Пензионери из Мионице најбољи фудбалери на Мини олимпијади

mionicki penzioneri

Мионички пензионери тријумфовали су на Мини олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба, где су заузели прво место и освојили златну медаљу у фудбалу, а треће место у пикаду.Олимпијада је одржана у Ваљеву, а учествовало је 11 пензионера из Мионице, који су се такмичили у 5 дисциплина и то у фудбалу, пикаду, шаху, брзом ходању и кошарци.

-Одличан пласман наших пензионера. Учинили су нас поноснима. А ми чинимо све како бисмо им улепшали живот у трећем добу. Ове сезоне омогућили смо им бесплатан улаз на базен. Кроз пројекат „Помоћ у кући“, неговатељице брину о 38 корисника услуга овог програма. У току пандемије, наши волонтери безрезервно су помагали нашим најстаријима, носили им храну, лекове. А уколико је било потребе да се неко одвезе на вакцину, и то смо радили. Омогућили смо им и бесплатне екскурзије. Наши најстарији изградили су нашу општину, ударили темеље развоја, а ми настављамо оно што су они започели – рекао је председник општине Мионица.

Општина Мионица већ четири године за редом организује и финансира одлазак на екскурзије пензионерима. Авала, Мећавник, Голубац, Топола, Суботица, Палић су само неки од дестинација које су мионички пензионери бесплатно посетили. Сваке године на екскурзије оде између 65 и 75 пензионера.А ове године у плану је да се за мионичке пензионере, преко Центра за развој и образовање, а под покровитељством општине Мионица организују и бесплатне обуке из информатике, страних језика, крусеви ликовне и примењене уметности, школе неге, рекреативни програми и др. Са бесплатним екскурзијама, базенима и бесплатним обукама, пензионерима у Мионици омогућен је богат садржај.Мини олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба организовао је Покрет трећег доба Ваљево, а одржана олимпијада је увод за учешће за 14. олимпијаду у Врњачкој Бањи.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту