БОГАТ ПРОГРАМ 25. ЈУБИЛАРНИХ МИШИЋЕВИХ ДАНА, НАСТУПАЈУ ДАНИЦА КРСТИЋ, САША МАТИЋ И МИЛИЦА ПАВЛОВИЋ

 

 

md flajer unutra izgled

Јубиларни, 25. "Мишићеви дани" одржаће се од 16. до 20. јула у Мионици. На манифестацији која се одржава под покровитељством општине Мионица, биће додељене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине. Ове године се обележава и 100 година од смрти Живојина Мишића, који је рођен у мионичком селу Струганик.

- Мишићеви дани су манифестација на којој се негују историјске вредности и традиција српског народа. Величанствено јунаштво Мишића и српских војника нас обавезују да будемо достојни чувари херојског наслеђа!  У сарадњи са Владом, министарствима и Канцеларијом за јавна улагања планирамо да реализујемо велики број пројеката у области школства, здравства, путне и комуналне инфарастуктуре. Унапредићемо нашу туристичку понуду, а градњом Куће Колубарске битке, постаћемо једна од најважнијих културно-историјских дестинација у Србији - каже Бобан Јанковић председник општине Мионица.

Програм у петак започеће полагањем венаца на споменик славном војводи на Мишићевом тргу у 17 часова, након чега ће поштоваоци војводе Мишића посетити његову родну кућу у Струганику. Од 20 часова у Културном центру Мионица почиње церемонија свечаног отварања када ће бити уручене плакете и признања.

md flajer spolja izgled

Програм прве вечери затвориће концерт Данице Крстић који почиње у 21 час на Тргу војводе Живојина Мишића. У оквиру културно-забавног програма наступиће културно-уметничка друштва, организоваће се изложбе дечијих радова и спортски сусрети. Поводом јубилеја организовани су концерти Саше Матића 19. јула и Милице Павловић 20. јула. Концерти почињу у 21 сати на Тргу Живојина Мишића.

md plakat izgled 1

Војвода Живојин Мишић један је од најславнијих војсковођа у нашој историји. Рођен је у селу Струганик, општина Мионица, где се и данас налази његова кућа као културно добро од великог значаја.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту