Мионица и Министарство за животну средину улажу 16.7 милиона динара у парк код реке Рибнице

img 20210712 wa0000

Мионица ће уложити 16.7 милиона динара у уређење парка код реке Рибнице. Новац за уређење парка одобрило је Министарство за заштиту животне средине. Мионица улаже 6,2, а министарство 10.5 милиона динара.Уговор су потписали министарка Ирена Вујовић и Бобан Јанковић председник општине Мионица.

Из дана у дан, уз подршку Владе Србије Мионица постаје модеран туристички центар и непоредиво боље место за живот. У нашем фокусу су одрживо управљање природом и унапређење туристичких ресурса и промоција вредне културно-историјске баштина. Морамо бринути о заштити животне средине. Зато смо и конкурисали са овим пројектом. Рекултивисаћемо земљиште у рекреативне сврхе. Заштитићемо животну средину, а наши Мионичани ће уживати у својој оази мира, у Рибници - казао је након потписивања уговора у Влади Србије председник општине Мионица Бобан Јанковић.

quicksquarenew 202171220417116

У новом парку, поред мионичког драгуља реке Рибнице, биће изграђене пешачке стазе површине 1.7км, модерно дечије игралиште од око 400 квадрата, зелене површине с дрвећем, а биће постављен и велики број клупа. За ову инвестицију, локална самоуправа издвојила је 6,2 милиона динара, а Министарство заштите животне средине одобрило је додатних 10.5 милиона динара.А биће извршена рекултивација земљишта, очистишћено речно корито и уколоњен отпад.

Реализација овог пројекта поспешиће развој друштвеног живота свих Мионичана, а истовремено допринеће очувању животне средине и заштити земљишних и водних ресурса. Заједно са купалиштем које смо адаптирали прошле године, линијски парк и игралиште ће представљати један рекреативан комплекс за наше грађане где ће моћи квалитетно да проводе време са својим пријатељима и породицом, а наша деца ће добити нови кутак за боравак у природи - рекао је Јанковић.

img 25fa68f687a200892c05056580ff9270 v

Мионица ове године почиње и градњу Куће Колубарске битке, посвећене најпознатијем Мионичанину војводи Живојину Мишићу у величанственој победи српске војске у Првом светском рату. А у Бањи Врујци изграђено је дечје игралиште, док је у центру Мионице изграђен савремен кошаркашки терен.

Ова година је година инвестиција. Уз подршку Владе Републике Србије у сва насеља на територији општине уложићемо више стотина милиона динара. Уз подршку државе градимо бољу Мионицу за све нас - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту