Наставак инвестиција Електропривреде Србије y боље снабдевање струјом за све Мионичане

dji 03791

Ускоро ће у свих 36 села у Мионици свака кућа ће имати стабилно снабдевање струјом. У протеклој години замењено је више од 300 стубова нисконапонске мреже и постављено скоро 200 стубова на далеководима. Изграђена је једна нова трафостаница у селу Вировац, трафо станица у Осеченици је модернизована и пребачене на даљинско управљање. Постављено је и 13 километара нових каблова и жица за пренос струје. У новом инвестиционом циклусу најављени су радови на далеководној мрежи у Команицама, Попадићу, Вртиглаву, Маљевићу, Брежђу и Паштрићу, као и реконструкција трафо станице у Мионици 2 која ће бити прикључена на систем даљинског управљања и постављање нових трафоа у Паштрићу и Струганику. Једна од врло битних инвестиција је и планирано одвајање напонских линија за снабдевање Дома здравља у Мионици и изворишта у Паштрићу чиме ће се обезбедити робусност и несметано функционисање услуга од приоритетног значаја за становништво. Радови се изводе у сарадњи општине Мионица и Електропривреде Србије.

img 8487
Председник општине Мионица Бобан Јанковић истиче да је стабилно снабдевање струјом и водом једна од најважнијих потреба савременог човека, и да општина уз подршку Владе Србије годинама уназад улаже озбиљне напоре да становницима мионичких села обезбеди боље услове за живот.

Влада Србије већ годинама препознаје горуће потребе локалних самоуправа. Препознаје потребе грађана. Захваљујући томе Мионица је успела да реализује велики број инвестиција, у области путе инфраструктуре, водоснабдевања, образовања, спорта, а уз подршку Владе успели смо да уђемо у пројекат генералног ремонта комплетне нисконапонске и високонапонске електромреже. То је важно за наше грађане, јер је електромрежа грађена давно, стубови, каблови и друга инфраструктура су дотрајали. Реконструкцијом и модернизацијом свешћемо нестанке струје, који су се раније често дешавали, на минимум - рекао је Јанковић.

Он истиче да је Мионица ове године једна од прве 64 локалне самоуправе које су ушле у реализацију инвестиционог програма "Србија 2020-2025", у оквиру кога ће бити изграђени пречистачи отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци.

img 8548

Ове године смо захваљујући разумевању државе, кроз пројекте успели да обезбедимо средства у висини једног општинског буџета из којих реализујемо бројне пројекте у области, културе, спорта, туризма, образовања и инфраструктуре. Мионица се све више развија, и наставиће да се развија - рекао је Јанковић.

img 6177

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту