АСФАЛТ ДОБИЛО 18 МИОНИЧКИХ СЕЛА, ГРАДИ СЕ КАНАЛИЗАЦИЈА ВРЕДНА 1,2 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

asfalt1

Више од 18 мионичких села добило је асфалт овог лета. Асфалтирано је више од 13 километара путева, а многа села асфалт су добила први пут у својој историји. Радови се финансирају из општинског буџета трајаће целог лета, а биће настављени и током јесени.

asfalt2

Нема квалитетног живота без добрих путева. Ми и Мионици смо свесни тога, и наш буџет за ову годину смо пројектовали тако да значајна средства инвестирамо у асфалтирање путева у нашим селима, како би сви становници добили квалитетан прилаз до својих кућа. Поред тога, ми следимо политику нашег председника Александра Вучића који је рекао да до 2025. године не сме постојати ниједно село у Србији без асфалтног пута. Захваљујући доброј сарадњи с Владом Србије која је ове године финансирала велики број значајних пројеката у нашој општини ми смо добили простор да из свог буџета финансирамо изградњу путне мреже. Мионица се снажно развија уз подршку државе - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић приликом обиласка радова на изградњи путева.

asfalt4

До сада су асфалт добили Паштрић, Команице, Велика Маришта, Мратишић, Горња Осеченица, Горњи Лајковац, Крчмар-Дивчибаре, Радобић, Мратишић- Вулетићи, Мратишић-Јовановићи, Попадић, Вртиглав, Табановић, Брежђе, Берковац, Толић.

asfalt5

Сваки метар асфалта који направимо данас, представља улагање у бољу будућност. Становници Мионице имаће до својих кућа, а општина ће остварити уштеде у буџету, јер нећемо морати сваке године да инвестирано у насипање туцаника. Већина мионичких села налази се на брдовитом подручју па кише и бујични водотокови разарају путну подлогу. Постављањем асфалта, ови проблеми ће бити превазиђени, а ми ћемо ослободити значајна средства за решавање других важних приоритета за наше Мионичане - рекао је Јанковић.

asfalt6

У Мионици и Бањи Врујци биће изграђени пречистачи отпадних вода и 10,5 километара канализације.

asfalt7

Држава у Мионицу, само кроз програм "Чиста Србија", инвестира више од 1,2 милијарди динара, што је највећа инвестиција у историји Мионице. У наредних 3,5 године урадићемо више него што је урађено у последњих 100 година - рекао је Јанковић.

asfalt8

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту