Стигли први резервоари с пијаћом водом у мионичка села угрожена сушом, на терену цистерне од 3.000 и резервоари од 1.000 литара, пуни се велики резервоар у Ћајинцу за шест села

img 9617a0b00e0edce698e21769e38be5ba v

Први контејнери од 1.000 литара и цистерне с пијаћом које је обезбедила општина Мионица од јутрос су почели да стижу у мионичка села, Робаје, Мратишић, Осеченицу, Буковац, Голубац, Рајковић, угрожена сушом. А у акцији ванредног водоснабдевања сеоских домаћинстава учествује и Војска Србије, чије две цистерне од по 3.000 литара, иду од куће до куће и обезбеђују неопходне количине воде мионичким домаћинствима. А највећу помоћ у стабилизацији водоснабдевања обезбедиће цистерна од 33 кубика, која ће пунити резервоар у Ћајинцу из кога се снабдевају угрожена села.

img cde4d2598121ca4c919465793dc07fe1 v

- Суша је, извори пресушују, али суша не може зауставити живот. Ми, као локална самоуправа смо у обавези да својим грађанима обезбедимо воду. Зато су нас бирали. Зато су нам указали поверење. Не вреди да се жалимо на природу и временске услове, морамо да радимо и да свакој кући обезбедимо довољно воде за живот. И то радимо данас заједно са општинским јавним предузећем и припадницима Војске Србије. То радимо сваког другог дана тражећи нове изворе воде, који ће дугорочно обезбедити стабилно водоснабдевање сваке куће у Мионици без обзира на временске услове и сушне периоде - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Општински штаб за ванредне ситуације увео је строгу забрану коришћења воде за заливање, а инспекција ће вршити појачан надзор на терену.

На водоводни систем који снабдева Бању Врујци и околна села прикључен је нови бунар, чиме ће бити стабилизовано водоснабдевање и у вароши, а очекује се да ће ускоро стићи резултати испитивања за још један бунар у Голупцу који би обезбедио додатне количине воде за горња села.

Акција допремања 40.000 литара воде домаћинствима биће настављена и наредних дана

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту