Избори у Мионици 17. октобра, Јанковић: Настављамо с политиком инвестиција и развоја

  predsednik boban jankovic 1 of 1

- Мионица ће и после 17. октобра наставити путем развоја. Путем инвестиција. Политика председника Србије Александра Вучића и Владе Србије јесте политика развоја, бољи живот сваког човека, сваког грађанина Србије. То је политика и општине Мионица. Мионичани ће 17. октобра показати да и у будућности желе нове инвестиције, нове путеве, дечија игралишта, канализацију, паркове, веће плате. Грађани Мионице ће подржати своју будућност. Будућност своје деце. Будућност Мионице - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић поводом одлуке председника Скупштине Србије Ивице Дачића да се у складу са Уставом и законом, редовни локални избори у Мионици одрже 17. октобра 2021. године.

Јанковић је истакао да су избори празник демократије на ком грађани одлучују о својој будућности.

- Грађани Мионице знају да морамо заједно да наставимо да развијамо нашу варош! Бољи живот свих Мионичана је главни задатак општинског руководства. Наш кључни имепратив! Никада нисмо имали боље односе са државним институцијама. Захваљујући добром односу са Владом Србије само ове године инвестирамо близу 1,5 милијарди динара у развој свих села у нашој Мионици - рекао је Јанковић.

Он наглашава да су овог лета асфалтирани путеви у више од 25 села и да се асфалтирање наставља и током јесени, као и да је извршена модернизација комплетне нисконапонске и високонапонске електричне мреже.

- Сви становници Мионице моћи ће брзо и безбедно да стигну до својих кућа и имаће стабилно снабдевање електричном енергијом. Поред тога, градићемо 10,5 километара канализације, два пречистача отпадних вода. Инвестирамо у развој културе и туризма. Реконструишемо парк у пешачкој зони, градимо нови парк поред реке Рибнице и градимо Кућу Колубарске битке, а настављамо с инвестицијама у школе, и подршку породици и деци кроз донирање бесплатних уџбеника и друге видове подршке - каже Јанковић.

Уз развој инфраструктуре, културе, образовања и туризма инвестира се и у екологију и нова радна места.

- Немачка компанија Ауто-кабел која запошљава 300 Мионичана је најавила проширење производње и отварање нових радних места за наше суграђане. А четири инвеститора су заинтересована за отварање погона у нашој новој индустријској зони. Паралелно с тим, уз подршку Министарства за заштиту животне средине очистићемо све дивље депоније и спречити појављивање нових. Речју, од наше Мионице правимо пословну, туристичку и еколошку оазу - рекао је Јанковић.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту