Борцу с Кошара из мионичког села Буковац општина и локални привредници граде кућу

 predsednik opstine mionica u poseti porodici lucic 1

Породица Радована Лучића, једног од хероја битке на Кошарама, из мионичког села Буковац, која годинама живи у недовршеном подруму, без правог купатила и других услова за живот, добиће нову кућу. Радови на градњи куће, које је у јуну најавио председник општине Мионица Бобан Јанковић су већ почели, а обезбеђен је сав грађевински материјал и мајстори. На темљима подрума, у ком Лучић живи са супругом Горданом, осамнаестомесечним сином Миломиром, тек рођеним сином Милошем и осамдесетогодишњим оцем Милованом, у наредних два месеца биће изграђен нов, савремено опремљен објекат. Акцију градње куће породици Лучић покренуо је председник општине Мионица Бобан Јанковић, а поред општине укључени су локални привредници и Радованове комшије. Сав грађевински материјал и мајсторе обезбедила је фирма "PCTEL" Аце Лучића из Мионице.

predsednik opstine mionica u poseti porodici lucic 3

Радован Лучић се храбро борио за бољи живот свих грађана Србије и најмање што ми данас можемо да урадимо јесте да се потрудимо и уложимо напор да створимо прилике и могућности за лакши и испуњенији живот њега, и његове супруге и деце. То је наша етичка обавеза и морална дужност, јер његова одлука да у име домовине буде на страшном месту где је смрт била извеснија од живота, онемогућила га је да живи нормалан живот и несметано ради и ствара. Зато смо ми ту да му помогнемо да буде отац својој породици и уважен члан друштва за које се борио - рекао је приликом обиласка радова Бобан Јанковић председник општине Мионица.

Лучић је подрум куће започео пре одласка у рат са НАТО пактом 1999. године и учешћа у бици на Кошарама. Као и већина људи на селу, Радован је тешко проналазио посао који би био плаћен толико да би од зарађеног новца део могао да одваја за адаптацију, а потом и проширење куће.

radovi na izgradni kuce za porodicu lucic

- Није било новца, па је кућа, практично, таква каква је била 1999. године остала до данас. Није баш функционална. Има две просторије, али не и право купатило - скромно каже Радован, који ради у локалној приватној фирми.

Четворочлана породица живи од Радованове плате и дедине пензије.

– Радујем се изградњи куће. Сан ми је да цела породица, а нарочито Миломир и мали Милош имају пристојан дом. Кажу да ће је завршити за око два месеца - каже Радован.

Бобан Јанковић каже да је Мионица заједнички именилац честитих, марљивих и добрих људи.

  • Када сам у јуну са сарадницима посетио породицу Лучић, наишао сам на топао и срдачан пријем. Договорили смо се да заједно, уз подршку општине, унапредимо њихове услове живота и обезбедимо им нови дом. Они то заслужују. Мионица је заједничка кућа свих нас. Наша обавеза је да бринемо у људима који су били спремни да свој живот жртвују за одбрану државе. Одлуком председника државе Александра Вучића битка на Кошарама, која је у ранијем периоду била неправедно запостављена, сада се редовно обележава, као херојски подвиг који је задужио целу Србију - рекао је Јанковић.

predsednik opstine mionica u poseti porodici lucic 2

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту