Овај град је нова мета инвеститора: Мионица ће отворити још једну индустријску зону, радови почињу за 15 дана

01

Општина Мионица, уз подршку Владе Србије започиње изградњу индустријске зоне на скоро 9 хектара у Радобићу. Очекује се да радови почну за 15 дана, а већ сада се воде преговори са пет инвеститора. За реализацију овог пројекта, Министарство привреде издвојило је 24,1 милиона динара, док ће општина Мионица учествовати са 4,8 милиона динара. Средствима од 28,9 милиона динара биће завршена прва фаза радова којом ће се изградити приступна саобраћајница са потребном комуналном инфраструктуром.

02

-Индустријска зона у Радобићу један је од најзначајних пројеката који смо покренули. Кроз нове инвестиције обезбедићемо услове за привредни раст. А што је најважније, отвориће се нова радна места у нашој општини. Преполовили смо незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу. Циљ нам је да запослимо све људе који желе да раде. Индустрија зона у Радобићу је историјска инвестиција за наш крај – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У току је потписивање уговора о извођењу радова, а радове ће изводити грађевинска компанија „Инграп-Омни“ из Београда.

Поред индустријске зоне, Мионицу очекује још нових радних места. Немачка фирма „Ауто-Кабел“ прошириће своје капацитете и отворити додатних 300 радних места у наредне три године.

У општини Мионица недавно је отворен и шалтер за помоћ предузетницима који ће допринети стварању повољног пословног окружења, а уз помоћ Владе Србије инвестира се и 1,2 милијарде динара у пречистаче отпадних вода и канализацију.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту