Ново лице мионичких улица, асфалтира се преко четири километра тротоара

predsednik opstine boban jankovic u obilasku radova

Мионичке улице добијају ново, лепше лице. У више улица у ширем центру вароши почела је реконструкција тротоара. За нове тротоаре општина Мионица је уз подршку Владе Републике Србије издвојила 18,2 милиона динара. Радови су већ започети у Колубарској улици, а у наредном периоду извршиће се рехабилитација више од четири километра тротоара, чиме ће бити значајно унапређњена безбедност пешака, али и улепшан и унапређен животни амбијент, како за становнике Мионице, тако и за туристе који у све већем броју долазе у родно место Живојина Мишића.

predsednik opstine boban jankovic u obilasku radova na rehabilitaciji trotoara

-Мионица тежи да постане један од туристичких центара овог краја. И зато улажемо у њен развој на сваком кораку. Започели смо рехабилитацију тротоара и верујем да ће ускоро бити завршена, а да ће Мионичани добити уређене улице. Захваљујући издвојеним средствима Владе Србије, отпочећемо прву фазу реконстукције централног парка у Мионици, а ускоро и радове на линијском парку уз реку Рибницу. У рехабилитацију тротара, прву фазу централног парка и изградњу линијског парка издвојили смо више од 40 милиона динара. Мионица добија нови, модеран изглед, а самим тим постаје и привлачније место за туристе. А свакако и најбитније, постаје боље место за живот Мионичана-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

radovi na rehabilitaciji trotoara u mionici

За само пет година у вароши Мионица реконструисане су две школе, спортска хала, Културни центар, изграђена теретана на отвореном. За изградњу топлане на биомасу издвојено је 138 милиона динара. Мионица је прва у Србији 2019. године пустила у рад овакву врсту топлане. Поред тога, улаже се у комуналану инфраструктуру, развија се друштвени живот, а број незапослених се смањује.

-Огромна средства смо уложили у развој наше општине. И наставићемо да инвестирамо у бољи живот наших грађана. Очекују нас значајни инфраструктурни пројекти. За градњу пречистача отпадних вода и канализације издвојено је 1,2 милијарде динара, што представља и највећу инвестицију у нашој општини-додао је Јанковић.

 radovi na rehabilitacij trotoara u mionici

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту