Мионица прва у Колубарском округу отворила шалтер за предузетнике

jankovic simanic na otvaranu saltera za pomoc privrednicima u mionici

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и директор Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић данас су потписали Споразум о сарадњи и свечано отворили шалтер за помоћ свим привреднцима у Мионици. Мионичани ће све потребне информације и стручну помоћ за развој и покретање бизниса добијати у згради своје општине. Шалтер је са радом почео већ данас.

-Без добре привреде, која лако, на једноставан начин остварује своје идеје и реализује пословне планове, нема развоја. Нема просперитета. Србија је у последњних неколико година земља са највећом стопом раста у Европи. Србија, предњачи и у директним инвестицијама, и у отварању нових радних места. Мионица настоји да прати и да искористи развојни тренд и добро пословно и политичко окружење које креирају председник Александар Вучић и Влада Србије. Отварање шалтера за привреднике у Услужном центру Мионица ће у великој мери oмогућити бржи развој привреде у нашој општини, и створити предуслове за отварање нових радних места. Општина Мионица је прва општина у Колубарском округу која је отворила шалтер за помоћ привреднцима. Након овога следи и отварање привредног клуба, а пролетос смо отворили Е-шалтер, како би олакшали привреди и грађанима да решавају своје потребе -рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.


Јанковић је додао и да је број незапослених у мионичкој општини испод 300, а да је пре пет година, тај број био драстично већи, чак 800.

-На територији општине Мионица тренутно послује 636 предузетника и 129 привредних друштава. Из године у годину бележи се интензиван раст броја привредника. Сигуран сам да ће се тај тренд наставити и у наредним годинама. Општина Мионица интензивно ради на довођењу нових инвеститора. У току је иизградња нове индустријске зоне у селу Радобић која ће у значајно ојачати привредунашег краја. У индустријску зону у Радобићу до сада је уложено 7 милиона динара, а активно се воде преговори са чак 4 инвеститора који су заинтересовани да своје пословање покрену управо у мионичкој општини -закључио је Јанковић.
Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво ПКС рекла је да комора са општином Мионица има добру сарадњу.

-Привредна комора Србије и општина Мионица данас потписују први званичан документ. И раније смо имали одличну сарадњу, али ће овај споразум свакако утицати да она буде још боља. Са председником Бобаном Јанковић смо договорили да ћемо у наредном периоду радити на отварање привредног клуба, који ће унапредити пословни амбијент општине. Циљ привредне коморе јесте да буде доступан сервис свим грађанима-рекла је Бранислава Симанић, директор Сектора за предузетништво.

Потписивању споразума присуствовао је и самостални стручни сарадник Регионалне привредне коморе Ваљево Ненад Спасенић.

-Шалтер за привреднике ће значајно користити привредницима Мионице и целог мионичког краја-рекао је Спасенић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту