Министар Недимовић у Мионици: Држава ће помоћи мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше

ministar nedimovic i boban jankovic sa mionickim poloprivrednicima

Министарство пољопривреде помоћи ће мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше. Подршку државе најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић који је данас заједно са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем обишао пољопривреднике у Мионици и у сали Скупштине општине Мионица разговарао са њима.

ministar nedimovic i predsednik opstine boban jankovic 2

Недимовић је најавио јавне позиве које ћи Министарство ускоро расписати из области механизације, где ће држава учествовати са 50 одсто.

ministar nedimovic i predsednik opstine boban jankovic

-Са председником општине Мионица договорићемо на који начин ће држава помоћи мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше. Да видимо на који начин ћемо да реагујемо путем робних резерви како бисмо обезбедили сточну храну. А од октобра због дефицита млека, очекујемо повећање цене -рекао је Недимовић.

Он је истакао да је премија за млеко повећана са 7 на 10 динара и да Србију у наредном периоду очекују нове мере када је реч о млечном говедарству.

ministar nedimovic i boban jankovic sa mionickim poloprivrednicima 1

Председник општине Мионица, Бобан Јанковић обраћајући се мионичким пољопривредницима нагласио је да држава све чини како бисмо данас у Србији и Мионици имали квалитетне пољопривредне производе.

-Напорно радимо како би наши пољопривредни произвођачи имали све услове за развој. Асфалтирамо локалне путеве, улажемо у комуналну инфраструктуру. Пољопривереда је изузетно важна за грађане Мионице. А ове године смо уз подршку Владе Србије обезбедили више од 1,5 милијарди динара, које ће бити уложене у драстично побољшање услова живота свих Мионичана - рекао је Јанковић.

ministar nedimovic i boban jankovic u poseti domacinstvu stepanovic u pastricu

У обиласку општине Мионица, министар Недимовић са председником Бобаном Јанковићем посетио је и мионичког успешног живинара Милана Степановића из села Паштрића. Милан са својом породицом узгаја 12 хиљада пилића, а домаћинство Степановић је опремљено и најмодернијом кланицом.

ministar nedimovic i boban jankovic u poseti domacinstvu stepanovic u pastricu 2

Општина Мионица расписала је два јавна позива за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину газдинстава и инвестиције у органску производњу. Укупна средства која је Општина определила износе 12,8 милиона динара, од тога 9 милиона за подстицаје у физичку имовину, а 3,8 милиона за подстицаје у органску производњу.

- Општина Мионица је определила 12 милиона динара за развој пољопривреде. То је значајна сума. Позивам све мионичке пољопривреднике да конкуришу и обезбеде новац који им је неопходан - рекао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту