Рекордан број екипа у мионичкој Мини макси лиги, пријавиле се и девојчице

zavrsnica mini maksi lige 2020 21

Мини макси лига „Мионица 2021/2022“, коју по трећи пут организује мионички Спортски центар, почела је 13. новембра и трајаће до краја марта наредне године. Фудбалске вештине ће демонстрирати више од 50 екипа из 11 клубова из Ваљева, Лазаревца, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице узраста од 7 до 11 година. Занимљиво је да ће први пут учествовати и две екипе састављене искључиво од девојчица, чланица Женског фудбалског клуба „Јединство“ Уб.

-Мионица наставља добро спортску традицију. Мини макси лига је веома важан спортски догађај, а Мионица је домаћин и ове године. Значајна спортска дешавања која се организују у новој спортској хали показују оправданост улагања у њену реконструкцију. Након 25 година, успели смо да изградимо једну модерну халу. За обнову хале издвојено је 114 милиона динара. Поред тога, изградили смо теретану на отвореном, реконстуисали фудбалски и кошаркашки терен - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица који је свим учесницима пожелео много среће у такмичењу.

Мионица се 2019. године придружила великој породици градова широм Србије у којима се организује Мини макси фудбалска лига. Новина је да ће се утакмице ове сезоне играти у два града, наизменично у хали Спортског центра Мионица и Хали спортова у Ваљеву. Због пандемије корона вируса утакмице се играју без присуства публике и уз строго придржавање прописаних мера заштите од КОВИД-а 19. Мини макси лига је најмасовнији спортски покрет и пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту