Мештани мионичког села Планиница добили 1,8 километара новог асфалта

 

asfaltiran put u planinici 1

Више од 200 становника мионичког села Планиница добило је асфалт ове године. Некадашњи макадам који је водио до центра села, где се налазе црква и школа, сада је асфалтиран, а у овом делу је 2018. године урађен је и мост на Сувоборској реци у вредности од 13,7 милиона динара. Поред тога, тада је извршена и регулација дела речног корита.

asfaltiran put u planinici 3

-Настављамо са политиком развоја наше општине. Свако село нам је подједнако важно. У овој години асфалитирали смо око 50 километара путева у целој општини. Асфалитрали смо и пут у Планиници у дужини од 1,8 километара, који има вишеструки значај, и за мештане, а и за центар села где се налази школа. Заједно са мостом који смо раније завршили, нови асфалт ће центру Планинице дати нови изглед, а додатно олакшати становницима тог краја-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

asfaltiran put u planinici 2

Он је додао и да је 2021. година инвестиција за Мионицу.

-У овој години почели смо реализацију капиталног пројекта изградње канализације. На тај пројект дуго се чекало, а ми смо успели да започнемо реализацију. Поред тога, почели смо и радове на индустријској зони која ће грађанима Мионице донети нова радна места-истакао је Јанковић.
У више од 30 мионичких села ове године стигао је асфалт, а нека од њих су први пут асфалтирана као што је Голубац.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту