Општина Мионица добила захвалницу немачког ГИЗ-а за бригу о грађанима током пандемије Ковид 19

 urucene zahvalnice giz a opstini mionica1

Oпштина Мионица добитник је захвалнице Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ за уложене напоре током пандемије корона вируса и залагање за унапређење система социјалне заштите. Захвалницу је председнику општине Мионица, Бобану Јанковићу, у име ГИЗ-а уручио Александар Прица, председник Управног одбора Асоцијације ДУГА, и координатор два програма ГИЗ-а.

zahvalnica opstini mionica

Годинама имамо одличну сарадњу са ГИЗ-ом, пре свега када је реч у унапређењу услуга социјалне заштите, а почетком пандемије Ковид 19 сарадња је проширена и у овом сегменту. Уз подршку ГИЗ-а, општина Мионица реализује пројекат Помоћ у кући, значајан за бригу о најстаријим становницима наше општине. Отворили смо канцеларију за помоћ најстаријима суграђанима, а организација ГИЗ нам је донирала и електричне бицикле за геренто домаћице, тако да је ова услуга подршке старијим лицима подигнута на висок ново. А у оквиру општинске управе ради кол центар који је током пандемије Ковид 19, био значајна помоћ јер је олакшао комуникацију и пружање помоћи грађанима - рекао је Јанковић.

- Општина Мионица се добро показала у борби против корона вируса, али и у области социјалне заштите. Центар за волонтере, Црвени крст и Центар за социјални рад су урадили одличан посао. У следећој години, ГИЗ ће подржавати и финансирити још пројеката у Мионици - рекао је Александар Прица.

Немачка организација за међународну сарадњу, у току пандемије, донирала је општини Мионица 2.778 пари рукавица, 2.778 заштитних маски, 106 визира, 100 литара дезифицијената, 13 топломера и електричне бицикле за геронто домаћице.

Јанковић се захвалио на указаном признању и истакао да је то потврда успешности сарадње, али и подстрек за будуће успешне пројекте.

- Верујем да ћемо с ГИЗ-ом наставити са реализацијом успешних пројеката. Такође, желим да позовем све грађане да се вакцинишу. Људи морају да схвате да немамо други начина да се изборимо са пандемијом корона вируса него да се вакцинишемо - додао је Јанковић.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту