У Мионици се гради нова индустријска зона од 9 хектара, радови вредни 24, 1 милиона динара

 obilazak radova na izgradni industrijske zone u radobicu 1

Мионица добија нову индустријску зону од 9 хектара, у селу Радобић, за коју је заинтересовано пет инвеститора. Радови на изградњи приступне саобраћајнице и трафостанице већ су почели. За реализацију овог пројекта, Министарство привреде издвојило је 24,1 милиона динара, док ће општина Мионица учествовати са 4,8 милиона динара. Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је том приликом истакао значај овог пројекта, који ће Мионичанима донети нова радна места.

-Мионица је привлачна за нове инвеститоре јер важи за место са повољним пословним окружењем, поред овога улаже се и у комуналну и саобраћајну инфраструктуру, електромрежу, а свакако је предност и близина брзе саобраћајнице која се гради. Пред нама су нове инвестиције и отварање нових радних места-рекао је Јанковић.

sastanak u kabinetu

-Преговори општине и инвеститора су у току. Развој привреде је у директној вези са развојем једне локалне заједнице. У великој мери смо смањили незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу-додао је Јанковић.

obilazak radova na izgradni industrijske zone u radobicu 2

Општина Мионица је ове године покренула значајне пројекте. Почели су радови на изградњи 19 километара канализације у 22 насеља коју финанисра Влада Републике Србије са 1,2 милијарде динара. Наредне године почиње и градња пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци. Асфалтирано је више од 50 километара путева у читавој општини, а почиње и градња Куће Колубарске битке, мултимедијалног пројекта посвећеног војводи Живојину Мишићу и победи срспке војске у Колубарској бици у Првом светском рату.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту