ИРЕНА ВУЈОВИЋ И ЈАНКОВИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ГРАДЊИ НОВОГ ПАРКА У МИОНИЦИ

vujovic i jankovic obilaze radove na izgradnji linijskog parka u mionici 2

До средине новембра Мионица ће добити нови парк. На обали реке Рибнице, гради се дечије игралиште веће од 370 квадрата, зелене површине с дрвећем, модерно шеталиште широко три метра, а биће постављен и велики број клупа. Радове вредне 16,7 милиона динара на изградњи парка обишли су министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Задовољство ми је што сам данас у општини која је добила средства за заштиту земљишта захваљујући конкурсу Министарства, кроз који смо подржали више од 40 локалних самоуправа широм Србије. Идеја је била да девастирано земљиште и клизишта уредимо тако да грађани буду задовољнији и да истовремено унапредимо стандард живота. И простор у Мионици поред реке Рибнице је био девастиран и претворен у сметлиште. Сада је очишћен и ту се прави зелена оаза са кутком за рекреацију. На приобаљу Рибнице имаћемо пешачку и бициклистичку стазу, као и игралиште за најмлађе. Мобилијар у парку ће бити од еколошки прихватљивих материјала, а биће посађена трава и нове саднице. Желим да честитам председнику општине Бобану Јанковићу и његовом тиму на агилности, што су пратили конкурсе и спремали пројекте. Трудићемо се да што више зелених инвестиција доведемо и у Мионицу. Министарство које водим ће и наредне године расписивати конкурсе који су дали добре резултате, и зато је важно да се локалне самоуправе организују и кандидују добре пројекте –рекла је министарка Вујовић.

vujovic i jankovic obilaze radove na izgradnji linijskog parka u mionici 1

Пројектом изградње линијског парка предвиђено је да се уклони површински, загађени слој земљишта и постави нова земљана подлога, на којој ће бити посађена трава и дрвеће, и изграђен модеран парк, а биће очишћено и корито реке Рибнице.

-Министарство за заштиту животне средине нашој општини је одобрило 10,5 милиона динара за изградњу линијског парка са дечијим игралиштем дуж реке Рибнице, као и рекултивисање земљишта које ће бити искоришћено у рекреативне сврхе. Општина ће учествовати са 6,2 милиона динара. Изградња ове оазе уз реку Рибницу је значајна инвестиција за Мионицу, њене грађане и туристе који долазе у наш град - рекао је Јанковић.

radovi na izgradnji linijskog parka u mionici


Јанковић је истакао да ће ускоро почети градња пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци, као и градња 10,5 километара канализације, и наставак радова на асфалтирању путева у мионичким селима.

vujovic i jankovic obilaze radove na izgradnji linijskog parka u mionici 3

Ова година је година инвестиција за Мионицу. Уз подршку Владе Републике Србије у сва насеља на територији општине уложићемо више од 1,5 милијарди динара. Ове године асфалитираћемо путеве и више од 30 села. Мионица захваљујући подршци Владе Србије постаје модеран туристички центар и еколошка оаза. Заштита природе и животног окружења су, уз нове путеве и радна места, приоритет Владе и председника Србије Александра Вучића и Мионица настоји да иде у корак са тим приоритетима. Заједно са купалиштем које смо адаптирали прошле године, линијски парк и игралиште ће представљати један рекреативан комплекс за наше грађане где ће моћи квалитетно да проводе време са својим пријатељима и породицом, а наша деца ће добити нови кутак за боравак у природи. Уз подршку државе градимо бољу Мионицу за све нас - рекао је Јанковић.

projekat izgradnje linijskog parka u mionici

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту