Бобан Јанковић трећи пут изабран за председника општине Мионица

 konstitutivna skupstina5

 За председника општине Мионица данас је трећи пут заредом изабран Бобан Јанковић, из Српске напредне странке. Јанковић је био носилац листе "За децу Мионице - Александар Вучић".

 

Јанковићу је ово трећи узастопни мандат, и први је преседник општине који је након увођења вишестраначја на ту функцију биран три пута.

- Први пут од увођења вишестраначја једна листа три пута заредом побеђује на изборима. Наша листа „За децу Мионице - Александар Вучић" добила је 72 одсто гласова на изборима 17. октобра. То је око седам одсто више него на претходним локалним изборима. Тај резултат нас обавезује да наставимо да градимо Мионицу. Да имамо још већу одговорност према грађанима - рекао је у свом експозеу Јанковић.

 konstitutivna skupstina1

Он је истакао да изборну победу и свој трећи мандат види као резултат преданог и марљивог рада у протеклих седам година.

- Урађено је много и резултати то неоспорно потврђују. Уложили смо огроман напор како би живот у Мионици био бољи, како би Мионица постала место за пример, место у ком се људи запошљавају, где се граде школе, мостови, асфалтирају путеви, улаже у културу и образовање. Од 2014. године инвестирано је преко 1,1 милијарди динара. Ми смо одлучни у својој намери да још више унапредимо квалитет живота свих наших грађана. Мионица је место са перспективом, и тај потенцијал ћемо засигурно искористити - рекао је Јанковић.

 konstitutivna skupstina2

Он је истакао да је 2021. година историјска за Мионицу и по висини инвестиција у инфрастрктуру и бољи живот Мионичана.

- Из државног буџета, кроз разне пројекте, у општину је ове године стигло више од 1,8 милијарди динара. Улаже се у електро снабдевање, решава се проблем канализације у 22 насеља у Мионици и Бањи Врујци, а бројни пројекти су још пред нама. Наш план је да свака кућа у општини има стабилно водоснабдевање. Почели смо са великим улагањима у водоводну мрежу, и у наредном периоду то је један од приоритета. Смањење незапослености је било једно од горућих питања. Отворена је једна фабрика која је запослила 300 радника а након проширења запослиће се још 300 радника.  Гради се индустријска зона и већ имамо неколико потенцијалних инвеститора. За Мионицу је дошло боље време, време сигурног и стабилног живота свих њених грађана - казао је Јанковић.

 konstitutivna skupstina4

Поред анализе резултата Јанковић је одборницима предочио план развоја Мионце у наредне четири године.

- Циљ општине је да се убрза економски развој, да се елиминише незапосленост, подгине животни стандард, да се развијају пољопривреда и туризам, да се унапреди стање у области образовања и васпитања, социјалне заштите, културе, спорта и омладине, као и да се јавне и комуналне услуге у надлежности општине унапреде и модернизују како би Мионица постала привлачна дестинација за улагање, посете, живот и рад. Пред нама је приоритет креирања Мионице као атрактивне инвестиционе дестинације. У наредном период усресредићемо се на подршку развоју пољопривреде и туризма - рекао је Јанковић.

 konstitutivna skupstina3

Како каже у наредне четити године приорите ће бити и унапређење урбаног амбијента и путне инфраструктуре, модернизација водоводне мреже, одрживо управљање чврстим отпадом и унапређење управљања отпадним водама.

- Настављамо са развојем иновативних културних садржаја, унапређењем услова васпитања и образовања, унапређењем социјалне политике и и социјалне заштите, као и развојем спорта и рекреације. Наш задатак је прогрес Мионице, наша дужност је да тај задатак и испунимо! - закључио је Јанковић.

Избору председника општине претходила је конститутивна седница на којој је изабрано руководство Скупштине општине, а изабрани су и чланови Општинског већа.

Већину у Скупштини општине Мионица која броји 39 одборника у наредне четири године ће имати Српска напредна странка са 31 одборником.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту