Мионички средњошколци учествовали у планирању локалног буџета, следеће године добиће опремљен информатички кабинет

 glasanje srednja skola1

Више од 110 мионичких ђака учествовало је у избору предлога и јавној расправи о буџету општине. Средњошколци су имали могућност да сами дефинишу пројекте које сматрају битним за унапређење услова рада и боравка у школи. Највише гласова добио је предлог додатног опремања информатичког кабинета (57.66 одсто). Предлози средњоколаца достављени су локланој самоуправи и већ су укључени у општински буџет за наредну годину.

  • Ђаци су наша будућност и зато ослушкујемо њихове потребе, предлоге и идеје. Радује ме чињеница да су наши средњошколци вољни да учествују у оваквим пројектима. Њихов предлог је укључен у општински буџет и они ће наредне године добити рачунаре и другу опрему за информатички кабинет - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

 glasanje srednja skola3
Пројекат представља заједничку сарадњу Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и општине Мионица.

  • Изузетно нам је задовољство да је иницијатива за укључење ученика у консултације о буџету заживела и да ће ове године бити реализована у осам градова и општина уз учешће више од 23.000 ученика. Укључење младих у одлучивање о питањима која се њих тичу је значајно за изградњу поверења у демократске процесе и јачање њихове улоге у друштву. Локалне самоуправе које спроводе ову иницијативу су показале да су им мишљење, идеје и предлози младих важни и сигурни смо да ће наставити да самостално спроводе и шире ову иницијативу у наредним годинама - истакла је Џеклин Вилијамс Бриџерс, директорка УСАИД-овог Пројекта за одговорну власт.
  • Захваљујем се УСАИД-у на сарадњи и надам се да ћемо имати још више сличних пројеката где ће ученици имати прилику да изнесу своје захтеве, а ми ћемо увек саслушати и настојати да их реализујемо - додао је Јанковић.

 glasanje srednja skola2
Средња школа „Мионица“ једна је од 40 школа из осам локалних самоуправа која је непосредно укључена у предлагање и избор пројеката који ће бити финансирани из локалног буџета током наредне године.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту