Мионичани прославила велики јубилеј, 40 година постојања предшколске установе „Невен“

kolektiv predskolske ustanove

Поводом 40 година од оснивања, предшколска установа „Невен“ под покровитељством општине Мионица организовала је изложбу „40 година детињства“ у галерији Културног центра. Сви заинтересовани изложбу могу бесплатно посетити у наредних месец дана. Фотографије које су изложене представљају ретроспективу на претходних 40 година рада предшколске установе.

predsednik opstine mionica boban jankovic na jubileju vrtica

Част ми је што заједно можемо да поделимо успомене које смо стварали 40 година. Овај јубилеј је успех свих нас. Успех свих Мионичана. Прешколска установа је засигурно једна од најрадоснијих установа у нашој општини. Таква је и вечерашња изложба, топла и емотивна. Враћа нас у године које су иза нас, евоцира успомене, подсећа на дивне тренутке које смо провели у детињству. Захвалио бих се васпитачима, који су срце ове установе и који чине велики допринос нашој малој заједници кроз своје свесрдно ангажовање-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Изложбу су отворили полазници вртића који су отпевали песму „Земљо моја“, која се емитовала на видео биму.Поред изложбе и програма, организована је и хуманитарна акција ,,Продајемо лепе речи“ где су се на штанду продавали беџеви и новогодишње честитике где су присутни могли купити ,,лепу реч“ и тако дати свој допринос у прикуљању новца за лечење девојчице Тање Ђокић из Мионице.Присутнима се обратила и директорка ПУ „Невен“ Бранка Петровић.

direktorka pu branka petrovic

Захваљујем се запосленима, свима који су вечерас са нама. Ми смо тим. И то се види. Хвала на стрпљењу, подршци. Хвала на пожртвованости. Трајаће вртић док смо тако сложни. Захваљујем се председнику општине Мионица Бобану Јанковићу. Зато што иницира пројекте, подржава наше идеје. Зато што се осећа да има слуха и да подржава образовање као нешто много важно и што је увек ту, са нама -рекла је Бранка Петровић.

Више од 10 хиљада мионичких малишана прошло је кроз вртић, а ове године предшколска установа броји укупно 235 полазника.

izlozba fotografija u kuluturnom centru

Ми смо у претходних седам година инвестирали преко пола милијарде динара за побољшање услова за васпитавање и школовање деце. Реновирали смо вртиће и школе. Асфалитрали путеве, да би деца из мионичких села могла лашке да стигну до вртића, до школских учионица. У наредном периоду наставићемо са инвестицијама у будућност. У бољу будћност деце Мионице-додао је Јанковић.

izlozba u kuluturnom centruПредшколска установа „Невен“ основана је 1981. године, а предшколско образовање се поред Мионице организује и у издвојеним одељењима у Буковцу, Рајковићу, Брежђу, Дучићу и Осеченици.

humanitarni stand

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту