У Мионици уручене награде најбољим учесницима Светосавског наградног конкурса и најбољим ученицима

jankovic sa nagradeni ucesnicima svetosavskog konkursa i profesorima u srednjoj skoli u mionici

Поводом 27. јануара и школске славе Свети Сава, у Мионици су уручене награде ученицима који су победили на осмом Светосавском наградном конкурсу Средње школе ''Мионица''. На конкурсу су учествовали ученици од првог до четвртог разреда ОШ ''Милан Ракић'', ученици седмог и осмог разреда Колубарског округа и ученици СШ ''Мионица''. Млађи основци такмичили су се у ликовној категорији. На тему Савини дарови стигло је око 60 радова. Сви ученици добили су похвалнице, а најбољих 14 радова награђено је књигом и пакетићем. Ученици седмог и осмог разреда такмичили су се у литерарној и ликовној категорији. У ликовној категорији прво место освојила је Лана Петровић из Љига, а друго место припало је Драгољубу Васиљевићу из Бранковине. У литерарној категорији прво место освојиле су Јана Срећковић из Љига и Александра Вићентијевић из Бранковине, друго место припало је Исидори Читаковић из Мионице, а треће је освојио Ђорђе Суботић из Брежђа. У категорији средњошколаца најбољи летерарни рад написала је Тања Симовић, а друго место освојила је Ђурђа Ракић. У ликовној конкуренцији прво место припало је Јелени Јелић.

 svetosavska akademija u kulturnom centru u mionici

Старији основци и средњошколци су, поред књиге и дипломе, добили и вредне робне награде које се традиционално додељују уз подршку локалних привредника.Дан раније, 26. јануара у част Светом Сави, у Културном центру Мионице одржана је свечана академија и награђени најбољи ученици.

predsednik opstine mionica boban jankovic

Вечерас смо се окупили како бисмо одали велику почаст и захвалност нашем првом српском архиепископу и просветитељу, Светом Сави. Растко Немањић је оставио огроман и неизбрисив траг у образовању, вери, духовности и историји српскога народа. Заједно са својом лозом Немањића ударио је вековне темеље српске државе. Његова дела показују значај правих вредности и истинске борбе за свој народ. И ми, данас, треба да негујемо заједништво, да радимо и стварамо. Да нашој деци у наслеђе оставимо бољу Мионицу. Да реновирамо школе, да градимо путеве. Да сваке године створимо нешто ново, свима на корист. У реконструкцију школа и развој образовања, у претходном периоду, уложили смо близу 400 милиона динара. Основали смо Центар за развој и образовање који има изванредне садржаје. Загазили смо у период нових и историјских инвестиција за нашу варош. Развој Мионице је незаустављив процес - рекао је Јанковић.

На свечаној академији наступили су глумац Филип Станић у улози Светог Саве, етно група „Мионе“, културно уметничко друштво „Војвода“, градски хор „Абрашевић“ и музичка школа „Живорад Грбић“. Програм је обележио и наступ солисте и инструменталисте Марка Томића и Луке Јездића.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту