Извршни одбор НАЛЕД-а: Мионица општина по мери привреде и грађана

sednica io naleda u mionici

У Мионици је одржана 23. седница Извршног одбора Националне алијансе за локални еконмски развој. Разговарано је о културно-историјском садржају који Мионица поседује и о начинима што боље промоције туристичког потенцијала овог краја. Тема седнице била је и припрема за наредно издање Сиве књиге која садржи препоруке привреде, локалних самоуправа и организација цивилног друштва за отлањање администравних препрека пословању у Србији и представља један од кључних докумената којим се руководе државне институције у планирању и спровођењу регулаторних реформи.
Председник општине Мионица Бобан Јанковић који је и члан Извршног одбора НАЛЕДА-а истакао је да је за Мионицу част што је домаћин седнице НАЛЕДА-а.

 

У последњих неколико година сарадње са НАЛЕД-ом остварили смо значајне резултате, пре свега, када је у питању привреда, јавна управа и јавни приходи. Наш циљ је да будемо раме уз раме са најразвијенијим општинама, а то подразумева стабилан и квалитетан амбијент за инвестиције. Дупло смо смањили број незапослених, а са новом привредном зоном, за Мионичане ће бити још радних места. Мионица је постала и члан BFC клуба и тако постала видљива за инвеститоре на привредној мапи Србије-казао је Јанковић.

 


Извршна директорка НАЛЕДА-а Виолета Јовановић истакла је да ће Мионица до краја године добити и сертфикат који ће дати јасне смернице како да се креира добра пословна клима.

sednica io naleda u mionici 1

 

Извршни одбор НАЛЕД-а је данас у Мионици и разговара о важним локалним темама. Овај крај има богато културно наслеђе и туристичке потенцијале и уз подршку привреде која је окупљена у НАЛЕДУ настојаћемо да га промовишемо, а да Мионица напредује на један организован и плански начин. Посебно су нам важне препоруке Сиве књиге где је Мионица један од лидера, нарочито у сегменту комунланих такси и накнада-рекла је Јовановић.

 

obilazak firme auto kabel u mionici
Након одржане седнице, Јанковић, Јовановић и остали чланови Извршног одбора НАЛЕД-а обишли су немачку фирму „Ауто-кабел“ која у Мионици послује од јануара 2019. године а бави се производњом електропроводника за потребе ауто-индустрије .

poseta firmi auto kabel

Задовољство ми је што смо данас у Мионици. Очекују нас важне теме. Сагледаћемо привреду овог краја и видети где треба додатно да се укључимо како би се унапредили капацитети Мионице-рекао је Дејан Ђокић, директор компаније Asseco SEE

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту