Јединица цивилне заштите у Мионици добија нову опрему вредну 1,4 милиона динара

Јединица цивилне заштите у Мионици добиће нову опрему вредну 1,4 милиона динара. Пројекат финансирају Општина Мионица у сарадњи Добротворном фондацијом Српске Православне Цркве „Човекољубље“. Мионичка јединица цивилне заштите добиће стандардизовану и сертификовану заштитну опрему, обућу, одећу, алат, резревоаре, опрему за прву помоћ и др. Такође, повереницима ће бити одржана обука, где ће научити како да користе опрему и реагују у кризним моментима.

potpisivanje ugovora

Важно је да радимо на превентиви, да обезбедимо услове да све наше службе буду добро опремљене и спремне за деловање.У претходним годинама, Мионицу су погодиле природне катастрофе, поплаве и пожари. Управо због тога потребна нам је функционална и опремљена јединица цивилне заштите која ће у кризним моментима бити у стању да реагује на адекватан начин. Опремљена и обучена јединица је први предуслов за квалитетне реакције у ризичној ситуацији-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.


Пројекат „Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегије приправности – ПРЕПС“ који се финанисира уз подршку BHA USAID реализују Catholic Relief Services (CRS) у сарадњи са партнером у Србији „Човекољубљем“.

Човекољубље финансира око 80% од вредности пројекта, односно око 1,2 милиона динара, док је општина Мионица издвојила око 260 хиљада динара за опремање јединице цивилне заштите.

potpisivanje ugovora izmedu opstine mionica i covekoljublja

Очекујемо да ће реализација овог пројекта допринети бољем функционисању јединице цивилне заштите, а што је најбитније утицаће на спречавање настајања великих последица које са собом носе природне катастрофе-додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту