Селаковић: Влада Србије ће наставити да инвестира у развој Мионице

ministar nikola selakovic i predsednik opstine moinica boban jankovic

Влада Србије наствиће да инвестира у развој Мионице, закључено је на састанку министра спољних послова у Влади Србије Николе Селаковића и председника општине Мионица Бобана Јанковића. Селаковић је истакао да Влада Србије реализује велики инвестициони план од 14 милијарди евра који треба драстично да унапреди развој локалних самоуправа. Јанковић је министра Селаковића информисао о актуелним пројектима који ће допринети развоју Мионице. За изградњу скоро 20 километара нове канализационе мреже и два пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци Влада је определила 1,2 милијарде динара.

Задовољство ми је да сам разговарао са министром Николом Селаковићем о развоју наше Мионице. Уз подршку председника Александра Вучића и Владе Републике Србије у Мионици се асфалтирају путеви, гради се водоводна и канализациона мрежа, реконструишу се школе, улаже се у образовање, спорт и културу. Највећи инвестициони подухват у историји Мионице финансира Влада Републике Србије са 1,2 милијарде динара. Проширићемо канализациону мрежу и изградити пречистаче отпадних вода. Осим што ћемо заштитити природу наше прелепе Мионице од загађења, унапредићемо живот наших становника- рекао је Јанковић.

За изградњу Куће Колубарске битке, Пуликиног Легата, реконстукцију централног парка у Мионици, линијског парка уз Рибницу, водоводног система Котлине-Рајковић, рехабилитацију тротоара и изградњу нове индустријске зоне Влада Републике Србије издвојила је близу 100 милиона динара.

- Сви успешно реализовани пројекти, а и они за које су средства одобрена представљају потврду да општина Мионица ужива снажну подршку Владе Србије. И потврду да смо добро дефинисали наше приоритете. Сваки грађанин нам је подједнако битан и зато ћемо у наредном периоду настојати да остваримо зацртане циљеве који ће допринети бољем стандарду живота свих Мионичана - додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту