Општина Мионица гради воводод у Горњем Мушићу и Тодорин Долу, радови вредни 32 милиона динара

predsednik opstine mionica boban jankovic obilazi radove na izgradnji vodovoda

Општина Мионица започела је радове на изградњи водоводне мреже у дужини од 14 километара у два засеока у Горњем Мушићу и Тодорин Долу. Очекује се да радови буду готови за годину дана када ће у овим крајевима више од 300 мештана први пут добити пијаћу воду на својим чесмама. Општина Мионица издвојила је 32 милиона динара, а радове изводи Јавно комунално предузеће „Водовод Мионица“.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове и истакао значај унапређења услова живота кроз изградњу водовода.

У мионичким селима интезивно се ради на побољшању водоводне инфраструктуре. Вишедеценијски проблем снабдевања водом у делу Горњег Мушића и Тодорин Долу биће успешно решени. Уредно водоснабдевање нема алтернативу и зато чинимо све да пронађемо нова изворишта и проширимо мрежу. У претходном периоду, посетили смо људе који живе овде, разговарали са њима и дошли смо до заједничког решења. Тада смо договорили да ће општина издвојити средства за изградњу водоводне мреже, а данас смо овде да то и потврдимо. Морамо улагати у развој руралне инфраструктуре и омогућити људима на селу најбоље услове. Прошле године, у ова два села асфалитрано је више од 2 километра асфалта, а сада градимо и водовод. Поносан сам на заједнички рад општине и њених грађана – истакао је Јанковић.

jankovic obilazi radove na izgradnji vodovoda

Јанковић је истакао и значај пројекта водоводног система Котлине-Рајковић, којим ће бити решено водоснабдевање седам села у Мионици. За реконстукцију водовода Котлине – Рајковић, Министарство државне управе и локалне самоправе определило је 16,2 милиона динара, а општина учествује са 3,5 милиона динара.

Радове на реконструкцији водовода Котлине-Рајковић у дужини од 3,6 км приводимо крају. Реализацијом овог пројекта укинуће се летње рестрикције, а у селима Голубац, Буковац, Робаје, Крчмар, Мратишић, део Осеченице и у Рајковићу дугорочно решити проблем водоснабдевања. Захваљујем се Влади, која је препознла важност овог пројекта и извдвојила средства. Интезивно радимо на томе да сваком грађанину обезбедимо чисту пијаћу воду. Решили смо и проблем водоснабдевања у делу Шушеоке, а у Клашнићу смо изградили 1,8 километара водоводне мреже. Примарна мрежа изграђена је прошлог лета, радове је финансирала општина, а изградњу секундарне мреже финансирали су грађани Шушеоке и Клашнића. Заједничим снагама успели смо да решимо проблем, а најбитније од свега је да су мештани овог дела општине добили воду – додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту