Почели радови на реконструкцији парка у Мионици

radovi na rekonstrukciji parka u mionici

До краја јуна биће завршени радови на првој фази реконструкције централног парка и главног шеталишта у Мионици. Прва фаза радова у којој ће старе плоче бити замењене новим и уграђено партерно осветљење, вредна је 16,4 милиона динара. Министарство туризма определило је 12 милиона динара, док ће локална самоуправа учествовати са 4,4 милиона динара. У другој фази, за коју је припремљена пројектна документација, предвиђено је уређење зеленила и постављање мобилијара. Радове на уређењу парка обишао је председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да је Мионица годинама чекала на модернизацију централног и најфреквентнијег дела вароши.

jankovic u obilasku radova na rekonstrukciji parka

Започели смо прву фазу реконструкције, али циљ је да се читав парк уреди и постане једно од најлепших места у нашој вароши. Имамо спремну документацију и сигуран сам да ћемо све постављене циљеве успешно реализовати. Пред нама су бројни пројекти који ће улепшати целу нашу општину, подићи животни стандард наших становника и унапредити квалитет живота – рекао је Јанковић.

У Мионици се гради Кућа Колубарске битке, у току су радови на рехабилитацији тротоара у центру вароши, а ускоро се очекује и градња уметничке галерије. Све наведено допринеће модерном и уређеном центру у ком ће сви Мионичани и туристи моћи да уживају и сазнају бројне информације о мионичком крају, култури, традицији и уметности. Недалеко од централног парка налази се и линијски парк који је изграђен прошле године, а планира се реализација многобројних пројеката који ће линијски парк учинити изузетним местом за одмор, рекреацију, туризам, спорт.

rekonstrukcija parka u mionici

  • Ако поставимо паралелу и упоредимо изглед Мионице пре десет година и сада, можемо закључити само једно. А то је да се Мионици развија. Очигледно је колико само варош другачије изгледа. Сређене су школе, реконструисани тротари, асфалтиране улице. Имамо модеран Културни центар, Услужни центар, бесплатан програм Центра за развој и образовање. Развој Мионице је незаустављив процес. Поносан сам на пројекат реконструкције централног парка, очекује нас напоран рад како бисмо успешно реализовале све фазе. А најбитније је, да ћемо остварити циљ и наше место учинити много лепшим – додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту