Млади брачни пар из Београда добио кућу и 1,9 хектара земље у Мионици

jankovic anas i anastasija na potpisivanju ugovora

Млади брачни пар из Београда Анастасија Чакаревић и Анас Лабабиди добили су кућу и 1,88 хектара земље у селу Планиница у општини Мионица. Њих двоје су постали нови становници Мионице на основу конурса Министарства за бригу о селу, које у оквиру развојне политике Владе Србије младим људима поклања куће у сеоским срединама, ради оживљавања и развоја села.

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић, председник општине Мионица Бобан Јанковић и млади пар Анастасија Чакаревић и Анас Лабабиди потписали су уговор о додели бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом. Анастасија и Анас добиће кућу са окућницом од 1,88 хектара у мионичком селу Планиници и то је највећа површина имања од свих 65 кућа са којима је потписан уговор.

jankovic krkobabic anas i anastasija na potpisivanju ugovora

Министарство за бригу о селу определило је 1,2 милиона динара бесповратно, док је локална самоуправа помогла младом пару да прикупи потребну документацију и аплицира на конкурс.

Сваки млади човек у Србији који жели да живи на селу, имаће прилику да добије свој кров над главом. Позивамо их да се одваже, да потраже кућу код комшија, пријатеља, у завичају. Локалне самоуправе ће их подржати, а држава ће одобрити средства. У наредном периоду помоћи ћемо им и да крену да привређују - изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић у Палати Србија након потписивања уговора.

Бобан Јанковић, председник општине Мионица, истакао је важност овог програма и додао да локална самоуправа настоји да, кроз изградњу инфраструктуре, обезбеди све услове за развој села.

Радује ме што је овај пар одабрао нашу општину да живи баш у њој, да купе кућу у Планиници и започну пољопривредну производњу. Локална самоуправа ће радо подржавати младе људе да се осамостале и заснују своје породице на селу. Идеја о решавању стамбеног питања младих, коју спроводи Министарство за бригу о селу на челу са министром Миланом Кркобабићем је заиста изузетна – рекао је Јанковић.

Двадесетогодишња Анастасија Чакаревић, која ће са својим партнером живети у Планиници рекла је да је ово подстрек младим брачним паровима и породицама да одлуче да живе на селу у здравом и природном окружењу.

На нашем имању гајићемо малину, купину и аронију. Желимо да наша деца буду румена и да имају доста слободног простора за игру - рекла је Анастасија.

Овим програмом предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима. За ове намене буџетом Републике Србије предвиђено је укупно 500 милиона динара, а по једној кући дозвољен је износ до 1,2 милиона динара. Средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту