Дом здравља у Мионици добио санитетско возило за хитну помоћ и возило за превоз пацијената на дијализу

drzavni sekretar aleksandar stefofski

Мионички Дом здравља добио је санитетско возило за хитну помоћ и возило за превоз пацијената на дијализу. Оба возила су опремљена најсавременијом медицинском опремом, а вредна су 9,2 милиона динара.

predsednik opstine mionica boban jankovic

Пријему возила присуствовао је државни секретар у Министарству здравља Александар Стефофски и председник општине Мионица Бобан Јанковић, који су између осталог најавили и израду пројекта реконструкције Дома здравља у Мионици.

sastanak u kabinetu

  • Захваљујем се Министарству здравља и свима који су последњих година много уложили у развој услуга здравствене заштите. Ово је један изузетан гест који је у складу са потребама наших Мионичана. Да се на време превезу и укаже им се прва помоћ. Ова опрема спасава живот. Изузетна вест за све грађане је и то да ћемо ове године радити на пројекту реконструкције Дома здравља у Мионици. Грађани Мионице моћи ће комплетну здравствену заштиту да обаве овде, у свом месту. А издвојићемо и средства за рехабилитациони центар у Бањи Врујци. Са возилима Министарства здравља бићемо одличан сервис грађана. Захваљујем се државном секретару на посети, ресорном министру, Влади Србији и председнику Александру Вучићу који води политику развоја наше земље у свакој области - рекао је Јанковић

u domu zdravlja u mionici


Државни секретар Стефофски истакао је да је министарство ове године набавило преко 300 амбулатних возила намењених за потребе здравствене заштите на нивоу целе Србије.

u obilasku doma zdravlja rendgen aparat

  • Данас смо у посети Дому здравља у Мионици. Повод је изузетно леп, ту су два нова возила која су стигла у Дом здравља. Једно возило које ће се користити као хитна помоћ, друго возило за превоз пацијената на дијализу. Значај ових возила је изузетно велики. Санитетско возило је опремљено кисеоником и другом опремом која је неопходна за пружање прве помоћи. Када су пацијенти витално угрожени, фактор времена је јако битан. Да би се што брже и комфорније пацијенти превезли на дијализу у Здравствени центар у Ваљево, ту је и возило за превоз пацијената на дијализу. Сарадња Министарства здравља са локалном самоуправом је изузетна. Као што грађани Мионице знају, након више од 10 година Дом здравља је добио и рендген апарат и стоматолошку столицу. У наредном периоду следи израда пројекта за реконструкцију Дома здравља. Једнака здравствена заштита се мора пружити свим грђанима, како у Мионици тако и у другим местима. Возило за превоз дијализу и возило опремљено за хитна медицинска стања управо то потврђују - рекао је Стефофски.

sanitesko vozilo


Дом здравља у Мионици тренутно превози 7 пацијената на дијализу у Ваљево.

vozilo za prevoz na dijalizu

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту