Линијски парк у Мионици, после пешачких стаза, клупа и дечијег игралишта добија модерну расвету

jankovic obilazi radove

Нова мионичка атракција, линијски парк уз реку Рибницу, чија је изградња почела прошле године, добиће и нову, модерну расвету. Уз пешачку стазу дугу пола километра, биће постављено 26 нових канделабра. Радови, вредни три милиона динара, биће зравршени до краја јуна, а линијски парк је већ сада омиљено шеталиште Мионичана.
Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић и истакао значај линијског парка за децу.

  • jankovic sa radnicima
  • Успели смо да у центру вароши направимо зелени кутак и игралиште за децу. Из дана у дан улепшавамо линијски парк. Овај простор је раније био неправедно занемарен. Повремено се претварао и у дивље депоније. Од неуређеног места успели смо да направимо парк и шеталиште. Очекује нас и додатно озелењавање парка у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Мионица ће имати главно градско шеталиште поред реке, попут великих градова – рекао је Јанковић.

radovi na postavljanju rasvete u linijskm parku
Радове на изградњи линијског парка крајем прошле године отворила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, а локална самоуправа и Министарство заштите животне средине определили су 16,7 милиона динара за реализацију овог пројекта. Дечије игралиште веће од 370 квадрата, зелене површине с дрвећем, модерно шеталиште широко три метра су већ део линијског парка. Додатно озелењавање и расвета допринеће да парк добије још лепши изглед и постане место за одмор и рекреацију свих Мионичана и туриста.

radovi na postavljanju rasvete

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту